Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rio 2016
Rio 2016: Mergea/Tecău acced în sferturi; Niculescu se retrage la simpluRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
08 Aug 2016

Rio 2016: Mergea/Tecău acced în sferturi; Niculescu se retrage la simplu

Parcurs bun pentru cei doi reprezentanți ai României în proba de dublu masculin. Horia Tecău și Florin Mergea au avut un meci dificil cu mexicanii Santiago Gonzalez (51 ATP dublu) și Miguel Angel Reyes-Varela (115 ATP dublu), intrați în concurs în baza unui wild-card.

Florin și Horia erau puși în gardă cu privire la potențialul adversarilor din moment ce aceștia au eliminat în primul tur pe britanicii Dominic Inglot și Colin Fleming, astfel că au abordat cu precauție jocul programat pe terenul numărul 8 al complexului olimpic. În ghemul 4 al primului set au fructificat cu pragmatism prima minge de break, minge care s-a dovedit a fi singura din tot meciul. După ce au închis cu 6-3 primul set, tricolorii au mers cap la cap cu mexicanii în cel de-al doilea și s-a intrat în tiebreak, unde au primele șanse de a închide partida la 6-4, dar adversarii revin și au la rândul lor două mingi de 1-1 la seturi la 7-6 și 8-7. Românii întorc din nou scorul în favoarea lor la 9-8 și apoi la 10-9, fructificând în cele din urmă a patra minge de meci.

După aproximativ o oră și jumătate de joc, Florin și Horia se califică în sferturile de finală cu scorul de 6-3, 7-6 (9), unde îi vor întâlni pe învingătorii partidei ce îi opune pe favoriții numărul 3 ai tabloului și principalii favoriți ai publicului local, brazilienii Marcelo Melo și Bruno Soares, și perechea sârbă Novak Djokovic/Nenad Zimonjic.

Din păcate, celălalt meci al zilei în care era angrenat un reprezentant al tricolorului nu s-a mai desfășurat. Din cazua problemelor medicale, Monica Niculescu s-a retras din proba de simplu înainte partidei din turul 2 contra rusoaicei Svetlana Kuznetsova.

Alte știri din Rio 2016