Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Atletism
powered by BenQ
Rezultatele înregistrate în cadrul Campionatelor Naționale în sală pentru seniori și tineretVasile Mihai Antonio / SportPictures.eu
02 Mar 2020

Rezultatele înregistrate în cadrul Campionatelor Naționale în sală pentru seniori și tineret

Sala “Ioan Soter” din București a găzduit vineri și sâmbătă, 28 și 29 februarie 2020, întrecerile Campionatelor Naționale de ateltism pentru seniori și tineret.

Prima zi a programat probe extrem de spectaculoase, iar publicul care a umplut sala a asistat la surprize plăcute.

Finalele de 60 m plat nu au ieșit din tipar nici în 2020 și s-au încheiat cu rezultate puțin scontate. La masculin, podiumul a fost în totalitate ocupat de sportivi de la CSM Onești. Marius Țone (6,81), Alexandru Iconaru (6,82) și Marian Tănase (6,87) au monopolizat podiumul acestei probe în 2020. La feminin, a surprins plăcut succesul Cameliei Gal. Sportiva de la CSU Cluj Napoca a terminat proba cu timpul de 7,32, devansându-le pe Marina Baboi (CSM Buzău) – 7,40 și pe Maria Mihalache (CS Olimpia) – 7,51.

Probele de înălțime au revenit favoriților. Dinamovistul Mihai Donisan s-a impus la masculin cu o săritură de 2,15, în timp ce la feminin stelista Daniela Stanciu și-a trecut în palmares o nouă medalie de aur. Sportivă calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo din vara acestui an, Daniela s-a impus vineri seara cu o săritură de 1,81.

Adrian Garcea și Roxana Bîrcă au câștigat probele de 1.500 m. La masculin, Adrian Garcea (CS Pandurii) a terminat cursa cu timpul de 3:48.84. Pe podium au mai urcat Nicoale Coman (CSU Arad/CSM Craiova) și Andrei Ștefana (Steaua București).
La feminine, stelista Roxana Bîrcă (4:18.81), le-a devansat pe Florina Ștefana (Steaua București) și Claudia Prisecaru (CSM Focșani).

În proba de triplusalt feminin, Andreea Panțuroiu (CSM București) a căutat din nou baremul pentru Tokyo, dar săritura de 13,82 nu i-a adus decât un nou titlu de campioană. Pe locurile 2 și 3 au terminat Cristina Bujin (CS Farul/CS Rapid) și Carmen Toma (CS Rapid/CSM Craiova).

Seara s-a încheiat cu probele de 400 m masculin și feminin. Andreea Miklos (CSM București) a terminat prima la feminin, cu 53.82. Foarte aproape de ea a fost Camelia Gal – campioana de la 60 m – cu 53.92, iar pe trei s-a clasat Sanda Belgyan (CSU Cluj Napoca) – 56.13. La masculin, podiumul a arătat astfel: 1. Mihai Pîslaru (Steaua București) – 48.36, Vlad Dulcescu (Poli Iași) – 49.29 și Robert Parge (CSU Cluj Napoca) – 49.35.

Ziua a doua a concursului l-a avut în prim-plan pe Rareș Toader (greutate). Sportivul de la CSM Ploiești a devenit campion național cu o aruncare de 20,79 m, echivalentă cu un nou record personal.

Sâmbătă la prânz, spectatorii din Sala “Ioan Soter” au așteptat cu sufletul la gură duelul dintre Rareș Toader și Andrei Gag (aflat la prima întrecere din 2020), doi dintre cei mai valoroși atleți ai momentului, care țintesc obținerea unui bilet la JO de la Tokyo, în proba de greutate. Și, după o întrecere interesantă, extrem de fair-play, Rareș s-a impus cu 20,79. Pe locul doi a terminat Andrei Gag (CSM București), cu 19,44 m, în timp ce bronz a fost cucerit de către Marius Musteață (CSU Suceava) – 16,79 m.

Ana Maria Nesteriuc (60 m garduri), Roxana Bîrcă (3.000 m), Claudia Bobocea (800 m), Florentina Iușco (lungime), Gabriel Bitan (lungime) sau Adrian Garcea (3.000 m) s-au impus în probele în care au luat startul.

Totul s-a încheiat cu probele de ștafetă 4×400 m, acolo unde CSU Cluj Napoca a reușit performanța de a câștiga atât la feminin, cât și la masculin.

 

sursa: fra.ro

Alte știri din Atletism