Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Rezultatele etapei a 3-a din DNSRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
13 Apr 2015

Rezultatele etapei a 3-a din DNS

Divizia Națională Seniori la rugby a programat la sfârșitul săptămânii trecute a treia etapă a sezonului regulat.

CSU AV Arad a obtinut pe propriul teren o victorie cu punct bonus ofensiv in fata celor de la Stejarul Buzau, dupa o partida spectaculoasa, in care s-au marcat zece incercari. Chiar daca in primele doua etape buzoienii nu au stralucit la capitolul puncte marcate, scorul a fost deschis cu un eseu semnat de Lungu, pe care Ureche l-a transformat si in minutul 20 Stejarul se afla in avantaj cu rezultatul de 7-0. A urmat insa un tur de forta al gazdelor care intr-un interval de 25 de minute si-au trecut in cont nu mai putin de patru eseuri, Struna, Rotaru, Brie si Tepurica izbutind sa depaseasca defensiva oaspetilor, una dintre reusite fiind transformata de Grindei. In partea secunda aradenii s-au desprins cu un nou eseu semnat de Stoica, transformat de Grindei, la care elevii lui Costica Mersoiu au replicat prin acelasi procedeu, autorul fiind mijlocasul la gramada Socol, pentru ca punctele transformarii sa vina din piciorul fundasului Ureche. Ultima incercare a gazdelor a venit in minutul 55, finalizator Grindei, dupa care aradenii au ramas in 14 jucatori, sanctionat cu cartonas galben a fost Tiron, care s-a vazut nevoit sa petreaca zece minute pe banca pedepselor. In ultimele minute Stejarul Buzau a fost aproape de a anula gazdelor bonusul ofenisv, eseurile marcate de Lungu si Caloianu, in conditiile in care Tiron a vazut pentru a doua oara cartonasul galben si implicit pe cel rosu, dar niciunul transformat stabilind rezultatul final 34-24 in favoarea aradenilor.

La Suceava, CSM Bucovina a intalnit pe RCM Galati, gazdele reusind sa se impuna cu rezultatul de 21-15 si sa ramana neinvinse in timp ce echipa de la malul Dunarii a inregistrat primul insucces din actuala editie. In minutele 5 si 6 oaspetii au trecut pe langa sansa deschiderii scorului, Partenie ratand doua lovituri de pedeapsa, astfel ca a venit randul pilierului sucevenilor, Scolobiuc, sa-si arate calitatile de transformer si dupa zece minute Bucovina Suceava conducea cu 3-0. Jocul a continuat cu elevii lui Constantin Vlad avand initiativa si in minutul 24 a venit si primul eseu, autor mijlocasul la gramada Tepsanu, pe care Scolobiuc l-a transformat, trei minute mai tarziu incercarea lui Cosmiuc reducand diferenta. Pana la pauza Scolobiuc si Pahonea si-au mai trecut numele pe lista marcatorilor, ambii cu lovituri de pedeapsa concretizate si dupa primele 40 de minute Bucovina Suceava conduce ape RCM Galati cu rezultatul de 13-8. Sucevenii s-au distantat imediat dupa reluare prin eseul lui Stefaroi, dupa care tabela nu a mai suferit modificari pana in minutul 72 cand Scolobiuc a adus inca trei puncte in contul gazdelor din lovitura de pedeapsa. Cu un minut inainte de final eseul lui Purcel, transformat de Partenie, a adus galatenilor bonusul defensiv dupa o partida disputata si spre lauda celor doua echipe fara sanctiuni disciplinare.

Desi a condus pana aproape de finalul jocului CS Navodari a ratat in mod dramatic victoria in partida cu RC Barlad. Bejan a deschis scorul cu un eseu in minutul 7 al disputei de la malul marii, pe care Trandafir l-a transformat, oaspetii revenind in joc prin Neagu, care a finalizat in terenul de tinta, incercare a carei transformare Ibanescu a ratat-o insa. Partida a continua dupa acelasi scenariu, F.Croitoru a marcat un eseu pentru navodareni, Trandafir a transformat, oaspetii avadu-l la finalizare pe Braileanu, pentru ca Ibanescu sa rateze a doua oara din fata butului advers. Scorul pauzei, 17-10, l-a stabilit Trandafir care, dupa doua transformari a concretizat o lovitura de pedeapsa, barladenii irosind patru puncte si astfel elevii lui Cornel Suciu au intrat la cabine cu un ecart de sapte puncte. Dupa reluare Ibanescu a fost primul care a modificat tabela de marcaj, dar Trandafir a fost din nou eficient si diferenta de scor s-a mentinut pana in minutul 71, cand ramasi in 14 jucatori, Apetroae vazand cartonasul galben, barladenii au egalat. Astfel Pohrib a concretizat cu eseu avantajul numeric, Ibanescu a transformat, partida luand sfarsit cu rezultatul de 20-20, pentru ca desi a avut sansa victoriei in picior, Trandafir a irosit in minutul 77 o lovitura de pedeapsa.

Cu puncte incasate doar la Iasi, CSM U23 Bucuresti a ajuns la cea de-a treia victorie consecutiva in Divizia Nationala de Seniori dupa succesul obtinut pe terenul Stiintei Petrosani cu 29-0. Intariti cu Nere, Ispir, Mitroi sau Plopeanu alaturi de alti patru jucatori straini in primul XV, elevii lui Daniel Neaga au marcat cinci eseuri la Petrosani in fata studentilor, care au ratat prin Barbu in repriza secunda sansa de a marca punctele de onoare. Rezultatul la pauza a fost de 10-0 in favoarea bucurestenilor dupa doua eseuri avandu-i ca autori pe Soana si Mitroi, de fiecare data insa Ispir a ratat pobilitatea transformarii pentru ca din minutul 35 acestia sa evolueze in inferioritate Fahiua fiind trimis pe banca pedepselor. In repriza secunda tigrii au marcat trei incercari prin Popovici, Prunaru si Don, doua au fost transformate de Fahiua, o transformare irosind-o Fahiua, bonusul ofensiv fiind unul moral pentru o echipa care nu puncteaza in clasament.

Clasamentul după 3 etape arată astfel:

Loc Echipa M V E Î Marcate Primite Dif. Puncte Bonus Total
1 CSM U 23 Bucuresti 3 3 0 0 65 11 54 12 1 13
2 CSM Bucovina Suceava 2 2 0 0 26 15 11 8 1 9
3 RCM Galati  3 2 0 1 46 46 0 8 1 9
4 CS Navodari 3 1 1 1 46 42 4 6 1 7
5 Rugby Club Barlad 2 1 1 0 37 31 6 6 0 6
6 CS Stiinta Petrosani 3 1 0 2 53 51 2 4 2 6
7 CSUAV Arad 3 1 0 2 44 43 1 3 2 5
8 CS Politehnica Unirea Iasi 2 0 0 2 22 36 -14 0 1 1
9 RC Stejarul Buzau 3 0 0 3 34 98 -64 0 0 0

 

sursa: super-liga.ro

Alte știri din Rugby