Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Judo
Rezultate excelente la Campionatul European
01 Dec 2013

Rezultate excelente la Campionatul European

Chiar prima zi a Campionatului European U'23 de la Samokov, Bulgaria, a fost pentru ţara noastră un adevărat succes. Florian Larisa la categoria -52 kg şi Ohâi Loredana la -57 kg au reuşit să câştige medaliile de aur la capătul unei zile frumoase pentru România. „Am văzut nişte meciuri ale fetelor noastre terminate la Ippon într-un mod entuziasmant, procedee tehnice deosebite, proiectări din picioare care m-au făcut să mă simt mândru că avem astfel de sportivi, dar şi de antrenorii care le pregătesc”, a declarat noul preşedinte al Federaţiei Romane de Judo, domnul Doru Ioan Sapta, prezent în Bulgaria. Dacă prima sportivă a învins pe rând judoka din Bulgaria, Israel şi Kosovo (judoka ce au participat sub egida FIJ), a doua a reuşit să se impună în faţa unor sportive din Ucraina, Turcia, Bulgaria şi Franţa. România a deplasat la această competiţie un număr de 11 judoka (6 masculin şi 5 feminin), reuşind să se claseze la finalul zilei pe locul 1 în clasamentul general pe medalii, din 36 de state prezente. Reuşim să repetăm astfel o performanţă a senioarelor din anul 2012, când Alina Dumitru şi Andreea Chiţu reuşeau să facă dublă în Rusia, la Chelyabinsk.

În ultima zi de competiţie, Natea Daniel a reuşit să cucerească medalia de bronz la categoria +100 kg. În clasamentul final general al naţiunilor, România a ocupat locul al treilea, primele două locuri fiind ocupate de către Rusia şi Ungaria. Rezultatul ţării noastre este unul deosebit, dacă ţinem cont că am reuşit să ne clasam în faţa Franţei, o ţară cu tradiţie şi rezultate deosebite, ce reuşeşte an de an să câştige medalii de aur la marile competiţii ale lumii.

Despre această clasare a scris şi site-ul oficial al Uniunii Europene de Judo, lăudând evoluţia sportivilor noştri. 

Alte știri din Judo