Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tir cu arcul
Rezultate din prima zi a Campionatelor EuropeneAFP / Mediafax Foto
22 Iul 2014

Rezultate din prima zi a Campionatelor Europene de tir cu arcul

La Ecmiadzin, în Armenia, au început azi Campionatele Europene de tir cu arcul pentru seniori. România are reprezentanți la categoria recurve, masculin și feminin. Iată cum s-au comportat sportivii noștri, în prima zi de concurs.

La feminin, Simona Băncilă a tras 627 de puncte în calificări și astfel a ajuns direct în turul al doilea eliminatoriu.

La masculin, Răzvan Marcu l-a învins în primul tur pe croatul Matja Mihalic cu 6-2, pentru a pierde apoi în turul secund cu 6-0 în disputa cu olandezul Baard Nesteng.

Pe același tablou, Andrei Dănilă l-a eliminat în runda inaugurală pe belgianul Robin Ramaekers, cu 6-4, pentru a pierde apoi în fața moldoveanului Dan Olaru, la departajare. Scorul între cei doi a fost egal, 6-6, dar la săgeata decisivă Olaru a fost superior.

Un alt arcaș român este Daniel Ciornei, care a trecut cu brio de primele două tururi și va continua mâine cursa spre o medalie continentală. Ciornei l-a eliminat în primul tur pe Boris Balaz, din Slovacia, cu 6-4. Al doilea duel a fost câștigat în fața lui Angel Miguel Piffarne, din Spania, cu 7-3, pentru ca mâine, în turul al treilea, sportivul nostru să îl înfrunte pe unul dintre marii favoriți, Anton Prilepov, din Belarus. 

România mai este înscrisă și la proba pe echipe mixte. În optimile de finală, Simona Băncilă și Daniel Ciornei vor evolua contra Italiei. 

Alte știri din Tir cu arcul