Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Atletism
powered by BenQ
Rezultate din etapa a doua a Campionatului Național indoorBogdan Iordache / Mediafax Foto
31 Ian 2015

Rezultate din etapa a doua a Campionatului Național indoor

Triplusaltista Cristina Bujin, cu un rezultat de 14,28 m, și sprinterul Cătălin Câmpeanu, cu un nou record personal, 6.63, în proba de 60 m, au fost performerii primei zile a celei de-a doua etape a Campionatului Național indoor pentru seniori, tineret și juniori mari, sâmbătă, în sala din complexul bucureștean "Lia Manoliu".

Pe lângă reușita foarte bună ca rezultat, pentru doar al doilea concurs al sezonului, constănțeanca de la Farul Cristina Bujin a dovedit și un progres la nivel bun în rezultate, după ce sâmbăta trecută, în sala din Bacău, la competiția de debut, reușise să câștige tot cu o săritură de peste 14,00 m, cu 14,17 m. Astfel, Cristina Bujin deține performanțele 3 și 4 în ierarhia sezonului 2015, după Ekaterina Koneva (Rusia) - 14,68 m și Kristin Gierish (Germania) - 14,30 m, una dintre explicații putând fi impulsul dat de noul ei antrenor, Bogdan Tudor, un fost lungimist de mare valoare.

Tot progres și constanță în obținerea unor rezultate de calitate a dovedit și finalistul probei de 100 m la Europenele de anul trecut de la Zurich, o reușită de excepție pentru atletismul nostru masculin, Cătălin Câmpeanu (CSM București), care s-a impus sâmbătă la 60 m cu 6.63, o îmbunătățire substanțială a recordului personal, care era de 6.77 și fusese abia stabilit la concursul precedent, săptămâna trecută, în Bacău.

Cu rezultatul de sâmbătă, Câmpeanu a urcat pe locul 2 în ierarhia sezonului în Europa, la egalitate cu germanul Christian Blum, ambii fiind devansați cu 6.52 de britanicul James Dasaolu. Blum și Dasaolu și-au realizat timpii respectivi în concursul de vineri de la Dusseldorf.

Calificarea celor doi atleți români remarcați acum, Bujin și Câmpeanu, în lotul pentru CE indoor de la Praga (6-8 martie), una dintre mizele sezonului, pare deja adjudecată, dar toți atleții noștri au posibilitatea să-și realizeze baremurile inclusiv la Naționalele indoor de săptămâna viitoare, programate tot la București.

Alte rezultate înregistrate în întrecerile de sâmbătă: feminin: 60 m: Florentina Marincu (CN Sp. Cetate Deva) - 7.43; prăjină: Lavinia Scurtu (SCM Bacău) - 3,70 m; greutate: Lenuța Burueană (Ceahlăul Piatra Neamț) - 15,39 m; 1.500 m: Florina Pierdevară (Steaua București) - 4:17.78; 400 m: Mirela Lavric (CSM Onești) - 55.52; masculin: 1.500 m: George Preda (CS Târgoviște) - 3:55.94; greutate: Andrei Gag (CSM Arad) - 19,62 m; Adrian Dăianu (Farul Constanța) - 16,10 m; 400 m: Cristian Radu (Farul Constanța) - 49.09; înălțime: Mihai Donisan (Dinamo București) - 2,25 m.

Duminică, a doua reuniune a acestei etape începe la ora 14,00, cu finale la prăjină masculin, 60 m garduri masculin și feminin, lungime masculin și feminin, 800 m masculin și feminin, 3.000 m feminin și masculin, înălțime feminin.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Atletism