Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
Rezultate bune pentru români la Concursul Țărilor Central EuropeneRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
11 Dec 2016

Rezultate bune pentru români la Concursul Țărilor Central Europene

La Kosice, în Slovacia, au avut loc în acest week-end întrecerile contând pentru Concursul Țărilor Central Europene la înot. Competițiile au fost deschise juniorilor, băieți cu vârste de 15-16 ani, respectiv fete cu vârste de 13-14 ani.

Delegația noastră a fost, în ziua inaugurală, printre protagoniste. Geroge Rațiu a cucerit medalia de bronz la proba de 100 metri liber, cu timpul de 52:09, în timp ce Ana Dascăl a câștigat proba similară feminină, cu timpul de 57:84. Daniel Martin a adus României o medalie de aur, la proba de 200 metri spate, cu timpul de 2:01:17, această performanță fiind și nou record național aferent juniorilor de 16 ani. Gabriela Gâdea, la fete, aceeași probă de 200 metri spate, a fost a treia, cu timpul de 2:22:56.

Ștafeta masculină de 4X100 metri mixt a României a abordat competiția în următoarea formulă, cu Daniel Martin, George Rațiu, Mihai Micu și George Constantin-Stoica. Timpul cumulat a fost de 3:54:32, ceea ce ne-a adus o medalie de bronz, cu timp de nou record național pentru juniorii sub 16 ani.

În ziua a doua, Daniel Martin a câștigat detașat proba de 100 metri fluture masculin, cu timpul de 55:16. Ștafeta masculină de 4X200 metri liber, cu un cvartet în care au intrat, în ordine, Daniel Martin, George Constantin-Stoica, Dumitru Pop și Andrei Marinescu-Popazov, s-a situat pe treapta a treia a podiumului de premiere, cu timpul cumulat de 7:55:15. De asemenea, performanța celui care a deschis ștafeta, Daniel Martin, 1:53:20, poate fi omologată ca record național al probei de 200 metri liber, la juniori de 16 ani.

Ana Dascăl a luat medalia de argint la 50 metri liber, cu timpul de 26:83, iar George Rațiu, la aceeași probă, varianta masculină, este campion central-european, cu timpul de 23:55. Daniel Martin a câștigat medalia de aur și la proba de 100 metri spate, cu timpul de 56:50.

Ultima reuniune a adus alte rezultate notabile pentru componenții echipei naționale de juniori a României. Ana Dascăl a deschis ziua cu o medalie de bronz la 200 metri liber, cu timpul de 2:07:65. Gabriela Gâdea, la 200 metri fluture, a cucerit o altă medalie de bronz, timpul înregistrat de ea în concurs fiind de 2:21:29. La proba similară masculină, 200 metri fluture, Daniel Martin a terminat al doilea, cu un timp de 2:03:01, nou record național pentru juniorii de 16 ani.

Proba care a închis competiția de la Kosice a fost ștafeta masculină de 4X100 metri liber, unde România a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere, în componența George Rațiu, Călin Pop, George Constantin-Stoica și Daniel Martin, timpul cumulat fiind de 3:33:17.

Bilanțul total al României la Concursul Țărilor Central Europene de la Kosice a fost de 14 medalii, din care 5 de aur, 2 de argint și 7 de bronz. La masculin am obținut 9 medalii, 4 de aur, una de argint și 4 de bronz, iar la fete restul de 5 medalii, din care una de aur, una de argint și trei de bronz. În ambele clasamente, masculin și feminin, România s-a situat pe locul al treilea între națiunile participante. În clasamentul general, întocmit după adițiunea punctelor, România s-a situat tot pe locul al treilea, după Ungaria și Polonia.

Daniel Martin, după performanța de la 200 metri spate, 2:01:17, echivalentă cu 788 de puncte conform tabelei FINA, a fost al treilea în clasamentul individual general și al doilea între competitorii băieți.

În total, la Concursul Țărilor Central Europene de la Kosice, din Slovacia, au participat 9 țări. Cursele s-au desfășurat în bazin lung (50 metri).

Colectivul tehnic a fost compus din antrenorii Laura Sachelarie, Iulia Becheru, Silviu Șalgău, Toma Mirițescu și Iulian Matei, la care s-a adăugat maseurul Fabian Popa.

Alte știri din Juniori