Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Yachting
Rezultate International Sailing Regatta Poseidon - Balchik Dobrogea Cup
30 Mai 2017

Rezultate International Sailing Regatta Poseidon - Balchik Dobrogea Cup

La finalul a patru curse dintre care una de aproximativ patruzeci de mile marine între Eforie Nord și Balchick, douăsprezece echipaje câștigătoare au urcat pe podiumul International Sailing Regatta Poseidon - Balchik Dobrogea Cup care a avut loc în week-end.

La clasa ORC A, podimul a aparținut în totalitate românilor, locul I fiind obținut de echipajul Incognito, locul al II-lea de echipajul Simina iar locul al III-lea revenindu-i unui echipaj nou format în acest sezon - Irony. Echipajele din Bulgaria Metch și Elina au obținut locul I și, respectiv, locul al II-lea la clasa ORC B, locul al III-lea fiind adjudecat de echipajul românesc Mac One. La clasa ORC, prima și a doua poziție în clasament le-au aparținut tot bulgarilor prin echipajele velierelor Nord și, respectiv, Kalina, iar locul al III-lea a fost câștigat de românii de pe velierul Tortuga. La clasa IRC 1, regatta a fost câștigata de LZ Yachting, locul al II-lea revenindu-i echipajului Windwalker, iar locul al III-lea echipajului Petra, toate din Bulgaria.

Competiția nu a fost deloc una ușoară, participanții având parte de un vânt slab care le-a pus la încercare abilitățile tactice, tehnice dar și răbdarea. Pentru bărcile mai lente, cursa offshore între Eforie Nord și Balchik a fost o adevărată provocare și un test de rezistență, ultimele bărci din concurs terminând cursa după aproape 16 ore.

International Sailing Regatta Poseidon - Balchik Dobrogea Cup a fost una dintre cele mai așteptate competiții de bărci mari ale sezonului tocmai pentru că trece de granițele României. Concursul reprezintă rodul unui parteneriat de tradiție româno-bulgar, fiind organizat de Club Sportiv Black Sea Competition, Asociația Black Sea Sailing și Morsky Club Balchik. Regatta a marcat startul celei de-a cincea ediții a Romania Cup, (cupă care reunește cinci regatte desfășurate pe timpul verii) și, de asemenea, debutul Trofeului Black Sea Sailing 2017 aflat la a șasea ediție.

Următoarea competiție din cadrul Romania Cup este Regatta Regina Maria care va avea loc în perioada 7-9 iulie la Limanu. Așadar, concurenții mai au la dispoziție mai bine de o lună de zile de antrenamente pentru a reuși să obțină avantaje în clasament.

Alte știri din Yachting