Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Reprize distincte și speranțe mici pentru ViitorulRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
26 Iul 2019

Reprize distincte și speranțe mici pentru Viitorul

Formația condusă de Gheorghe Hagi a fost aproape de a repeta experiența nereușită din urmă cu trei ani contra belgienilor de la KAA Gent.

Pe arena din localitatea belgiană Gent, Viitorul a trăit o primă repriză de coșmar și a redresat cât de cât situația după pauză în prima manșă a turului 2 preliminar al Europa League. Cu o defensivă rarefiată, ”albaștrii” au primit primul gol în minutul 4 în urma unei lovituri de colț trimisă pe jos la colțul careului mic, fundașul stânga Asare fiind cel care a reluat în plasă. Nouă minute mai târziu Dejaegere a trimis în plasă din mijlocul careului o pasă pe jos de la Yaremchuk la care Owusu a ratat intercepția, apoi în minutul 21 speranțele Viitorului au prins contur odată cu golul minunat al lui Mladen, șut de la peste 20 de metri ce a catapultat balonul la vinclu. Japonezul Kubo a restabilit diferența de două goluri în minutul 35 cu o execuție de la 25 de metri în urma căreia balonul a lovit rădăcina barei din dreapta lui Tordai și apoi a intrat în plasă, după care ”șeptarul” Yaremchuk a fost faultat în careu de Paul Iacob și tot el a transformat penalty-ul din minutul 43. Scorul pauzei a fost stabilit de Kubo în ultimul minut al reprizei cu o reluare din voleu de la 14 metri și diferența de pe tabelă devenea usturătoare.

Hagi mută la pauză, îl introduce pe Ghiță în teren în locul lui Iacob, dar lucrurile nu iau imediat o turnură favorabilă. În minutul 50 Yaremchuk încheie cu o scăriță o acțiune de contraatac și perspectiva nu era deloc încurajatoare. 6 goluri primite în 50 de minute în situația în care formația belgiană a dovedit că nu va pregeta să transforme în gol orice situație creată a fost șocul care i-a aruncat în ofensivă pe elevii lui Hagi și efectele s-au văzut rapid. Țâru a înscris de două ori, în minutele 56 și 61, primul gol după un cadou de la un fundaș advers care i-a pus mingea în bocanc la 8 metri de poartă, iar al doilea cu capul din plonjon din careul mic după o fază în care portarul Kaminski a respins în lateral un șut. Încurajați de turnura jocului, constănțenii au presat până la final și au avut o ocazie bună la o lovitură de cap a lui Drăguș respinsă greu de Kaminski.

S-a încheiat 6-3, o diferență greu de anulat, dar momentele de lipsă de concentrare din defensiva belgienilor lasă o portiță ce poate fi exploatată de constănțeni.

 

Gent - Viitorul 6-3 (5-1)

Au marcat: Asare (min. 4), Dejaegere (min. 13), Kubo (min. 35 și 45), Yaremchuk (min. 43 pen. și 50)/ Mladen (min. 21), Ţîru (min. 56 și 61)

Gent (antrenor Jess Thorup): Kaminski - Lustig, Plastun, Rosted (min. 70 Mohammadi), Asare - Dejaegere (min. 62 Castro-Montes), Owusu, David, Odjidja-Ofoe - Kubo (min. 62 Beridze), Yaremchuk

Viitorul (antrenor Gheorghe Hagi): Tordai - Mladen, Ţîru, P. Iacob (min. 46 V. Ghiţă), De Nooijer - Houri, Artean, Achim - G. Iancu, G. Ganea (min. 62 Drăguş), Măţan (min. 72 Calcan)

Alte știri din Fotbal