Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Regulament experimental la Rugby NationsPascal Pamfil / Mediafax Foto
20 Ian 2016

Regulament experimental la Rugby Nations

România va organiza, în luna iunie, o nouă ediție a Rugby Nations, competiție de tradiție, care se va afla a zecea oară consecutiv în țara noastră. Diferența față de precedentele este că, la indicația World Rugby, se va utiliza în premieră regulamentul experimental.

Printre cele mai importante modificări care vor surveni sunt cele legate de acordarea punctelor. Astfel, un eseu va fi răsplătit cu șase puncte, în timp ce loviturile de pedeapsă și transformările vor fi cotate cu două puncte. Dropgolul va rămâne de trei puncte, iar un eseu de penalizare nu va mai avea nevoie de transformare, fiind cotat direct cu 8 puncte.

Mai sunt și alte modificări ale structurii regulamentului, dar cele legate de modificarea sistemului de punctaj sunt cele mai importante.

Actualmente, sistemul respectiv de punctaj este utilizat în campionatul galez de rugby, iar de la 1 ianuarie se va introduce același sistem în competițiile din emisfera sudică. De la 1 iunie 2016, World Rugby a aprobat același sistem de atribuire a punctelor și pentru emisfera nordică.

În consecință, Federația Română de Rugby va propune ca în partidele de Cupa României, competiție care va începe în luna martie, să se folosească sistemul experimental.

Rurgby Nations 2016 va avea loc pe Stadionul Steaua.

Alte știri din Rugby