Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Yachting
Regal pe apă cu vele la Eforie Nord
15 Aug 2017

Regal pe apă cu vele la Eforie Nord

Treizeci și patru de veliere mari și treizeci și două de bărci mici (dinghy) s-au aliniat în week-end la start în cadrul a două competiții importante ale sezonului de yachting 2017: Regatta Bricul Mircea organizată de Black Sea Competition Sport Club și Black Sea Sailing Association, sub autoritatea FRY și Campionatul Național Dinghy 2017, organizat de Federația Română de Yachting.

Competițiile au debutat sâmbătă, 12 august, ambele fiind găzduite de Marina Eforie Nord. Cele 34 de veliere înscrise la Regata Bricul Mircea au fost împărțite în trei clase: ORC A, ORC B și ORC C. La capătul celor trei curse alergate în două zile, pe podium au urcat echipajele câștigătoare: Incognito (locul I), Irony (locul al II-lea), Scorpio (locul al III-lea) - la clasa ORC A, Jackpot (locul I), Adria (locul al II-lea), Constanța (locul al III-lea) - la clasa ORC B și Hope 02 (locul I), Alfa Scorpii (locul al II-lea) și Tortuga (locul al III-lea) la clasa ORC C. Regatta Bricul Mircea este penultima competiție din cadrul Romania Cup, care cuprinde 5 concursuri. Ultima regatta a Romania Cup, cea care va decide și câștigătorii cupei se va desfășura între 25-27 august.

În paralel cu Regatta Bricul Mircea, Marina Eforie Nord a găzduit și Campionatul Național Dinghy 2017 care este organizat pentru mai multe clase de ambarcațiuni și categorii de vârstă: Optimist, Laser 4.7, Laser Radial și 420. Clasa Laser 4.7 și-a aflat luni, 14 august, câștigătorii și, implicit campionii naționali la capătul a trei zile de concurs în care s-au alergat 9 curse.

Marta Andronic (Clubul Sportul Studențesc București) a urcat pe prima treaptă a podiumului la Fete si Fete open, devenind astfel campioană națională la cele două categorii ale clasei. La categoria Fete Junioare, Luana Boicenco (Nautic Yachting Club) este noua campioană națională. Petru Neagu (Nautic Yachting Club) este campion național la Băieți, în timp ce la Băieți Juniori Daniel Voicu (Club Sportul Studențesc București) a ocupat prima poziție a podiumului.

 

Clasamentul complet al Campionatului Național Dinghy 2017 clasa Laser 4.7 este:

Laser 4.7 Fete

Locul I: Marta Andronic (Club Sportul Studențesc)

Locul al II-lea: Luana Boicenco (Nautic Yachting Club)

Locul al III-lea: Liana Petcu (Club Sportiv Electrica Constanța)

 

Laser 4.7 Fete Junioare

Locul I: Luana Boicenco (Nautic Yachting Club)

Locul al II-lea: Liana Petcu (Club Sportiv Electrica Constanța)

Locul al III-lea: Bianca Șulcă (Club Sportiv Știința Constanța)

 

Laser 4.7 Fete Open

Locul I: Marta Andronic (Club Sportul Studențesc)

Locul al II-lea: Mara Frick (Club Sportul Studențesc)

Locul al III-lea: Luana Boicenco (Nautic Yachting Club)

 

Laser 4.7 Băieți

Locul I: Petru Neagu (Nautic Yachting Club)

Locul al II-lea: Maximilian Roșca (Club Sportul Studențesc)

Locul al III-lea: Daniel Voicu (Club Sportul Studențesc)

 

Laser 4.7 Băieți Juniori

Locul I: Daniel Voicu (Club Sportul Studențesc)

Locul al II-lea: Luca Stan (Club Sportul Studențesc)

Locul al III-lea: Ștefan Penciu (Nautic Yachting Club)

 

Campionatul Național Dinghy 2017 continuă la Eforie Nord până vineri, 18 august.

Alte știri din Yachting