Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Motorsport
powered by Shell
Răzvan Frățianu a câștigat prima etapă a campionatului național de driftGhita Porumb / Mediafax Foto
06 Iun 2016

Răzvan Frățianu a câștigat prima etapă a campionatului național de drift

Pilotul sucevean Răzvan Frăţianu s-a impus în prima etapă a Campionatului Naţional de Drift, organizată recent pe circuitul de la Prejmer, după ce l-a învins în marea finală pe bulgarul Stefan Stefanov, câştigătorul International Grand Prix de luna trecută.

La volanul unui BMW E36 de peste 600 de cai putere, experimentatul pilot român şi Stefanov au ajuns la o rundă de departajare pentru a-şi ajudeca titlul de campion al primei etape după ce driftul a devenit parte integrantă din Federaţia Română de Automobilism Sportiv şi a fost recunoscut de Ministerul Tineretului şi Sportului. Podiumul a fost completat de un alt român, tânărul Iulian Jumuga (21 de ani), care l-a învins în battle-ul pentru locul 3 pe bulgarul Ivan Demirev.

Răzvan Frăţianu, are în palmares un titlu de campion naţional cucerit în 2011 şi alte două titluri de vicecampion în 2012 şi 2014.

În Top 8 s-au mai clasat Cătălin Trifan, Emil Petkov, Krasimir Stefanov şi Gabi Imre, ultimul fiind şi instructor la Academia de Drift alături de un alt pilot experimentat, Marius Mitrache. La clasa Debutanţi, prima etapă a fost câştigată de Cătălin Olteanu, cel care l-a învins în battle-ul final pe bulgarul Plamen Petkov. În vârstă de 20 de ani, acesta este student la drept şi a început driftul chiar sub îndrumarea tatălui său, Valentin Olteanu, şi el pilot profesionist de drift.

Următoarea etapă a Campionatului Naţional de Drift va avea loc în perioada 25-26 iunie în Piaţa Constituţiei din Capitală, acolo unde se estimează că vor fi prezenţi peste 20.000 de spectatori. În total, sezonul programează 5 runde, ultima care va decide campionul absolut urmând să aibă loc tot la Bucureşti, pe 1 şi 2 octombrie.

Alte știri din Motorsport