Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
RCM Timișoara nu trimite niciun jucător la 'Lupii' BucureștiSportPictures.eu
03 Sep 2014

RCM Timișoara nu trimite niciun jucător la 'Lupii' București

Conducerea clubului de rugby RCM Universitatea de Vest Timișoara, campioana națională en titre, nu va trimite niciun jucător la selecționata "Lupilor" București, motivația oficială fiind aceea că bănățenii trebuie să se pregătească pentru Cupa României.

"Niciun jucător de la RCM Timișoara nu va participa la Lupii București. Suntem focusați pe Cupa României. În ultimele două sezoane am părăsit această competiție într-o fază în care nu ne-am dorit. Ne dorim să câștigăm eventul. E mesajul transmis dimineață și jucătorilor; toată echipa trebuie să participe în Cupele Europene. Prin câștigarea campionatului vor participa toți", a declarat, miercuri, presei, Dușan Filipaș, vicepreședintele clubului timișorean.

Federația Română de Rugby a anunțat marți că 9 jucători de la RCM Timișoara sunt convocați pentru cele două meciuri ale "Lupilor" cu echipa italiană Calvisano, din barajul pentru European Challenge Cup. Prima partidă va avea loc la București, pe 20 septembrie, iar o săptămână mai târziu ''Lupii'' vor juca în Italia.

În primăvară, timișorenii au fost foarte dezamăgiți când Federația Română de Rugby nu a permis participarea bănățenilor în Challenge Cup, preferată fiind echipa din Capitală.

RCM Timișoara a anunțat FRR, dar nu a primit încă un răspuns. În opinia lui Filipaș, Federația nu poate sancționa RCM Timișoara pentru acest refuz, întrucât un articol nou în IRB prevede obligațiile cluburilor referitoare la împrumuturile de jucători.

Filipaș este convins că RCM va participa pe forțele proprii anul viitor în Challenge Cup, în urma comunicărilor cu Federația Română de Rugby.

"Provocările sunt destul de mari. Câștigarea campionatului va duce la participare în anul viitor. Acestea au fost informațiile pe care le-am primit din partea FRR (...). În mod sigur vom fi eligibili", a conchis vicepreședintele RCM Timișoara.

Bănățenii joacă sâmbătă în semifinalele SuperLigii cu Farul, pe stadionul timișorean "Dan Păltinișanu".

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Rugby