Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Hochei
Pușcașii marini canadieni vor juca la Galați în deschiderea finalei Cupei RomânieiSportPictures.eu
12 Sep 2014

Pușcașii marini canadieni vor juca la Galați în deschiderea finalei Cupei României

Ultima zi a Cupei României la hochei pe gheață, ediția 2013-2014, va debuta cu o surpriză de proporții. Astfel, duminică, 14 septembrie, în deschiderea finalei Cupei României, la Patinoarul din Galați, va avea loc meciul dintre CSM Dunărea din localitate și selecționata pușcașilor marini canadieni, de pe Fregata HMCS Toronto.

Ambasada Canadei la București a informat zilele trecute Federația Română de Hochei pe Gheață, despre faptul că în rada portului Constanța se va afla staționat vasul sub pavilion canadian, în perioada 12-15 septembrie. În aceeași adresă se preciza și că la bord se află o echipă de hochei cu patru linii complete și doi portari, care au echipament corespunzător și doresc să susțină un joc cu o echipă românească.

S-a luat decizia, de comun acord, ca echipa canadiană să evolueze de la ora 14.00, duminică, în compania celor de la CSM Dunărea Galați. Fregata HMCS Toronto face parte din Gruparea Maritimă Permanentă NATO din Marea Mediterană și a participat în aceste zile la exerciții comune cu marinarii români și bulgari, în apele Mării Negre.

În afara meciului de hochei, marinarii canadieni au întreprins și o vizită la Muzeul Marinei Române din Constanța. Marinarii canadieni sunt mari iubitori ai jocului de hochei, iar atunci când coboară pe uscat preferă să își mențină condiția fizică prin antrenamente specifice și meciuri de hochei.

Hocheiul pe fregata HMCS Toronto are o frumoasă și îndelungată tradiție. Echipa a jucat chiar două sezoane în competiții oficiale, în liga statului Ontario, între 1942 și 1944.  

 

sursa: rohockey.ro

Alte știri din Hochei