Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Hochei
Promovare en fanfare a tricolorilor, după un sec 6-0 cu SpaniaRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
09 Apr 2017

Promovare en fanfare a tricolorilor, după un sec 6-0 cu Spania

Naționala de hochei pe gheață a României a terminat în stil de mare echipă Campionatul Mondial, grupa valorică IIA, de la Galați. Tricolorii au învins în ultimul meci Spania, cu 6-0 (1-0, 2-0, 3-0).

Spaniolii au rezistat doar în prima parte, atunci când au ținut, oarecum, ritmul de patinaj. A fost mult până când, metaforic, am spart gheața și a apărut golul lui Szillard Rokaly, care a luat o acțiune pe cont propriu și, după ce l-a driblat pe un apărător, a șutat cu sete, sub bara transversală. Gecse Hugo a primit punct la golul care a deschis tabela.

În perioada de mijloc, diferența a fost și mai clară, fructificată prin două goluri superbe. Mátyás Biro a primit de la Georgescu, a trimis în centru, de unde Otto Biro a pus crosa, iar pucul s-a dus la vinclu, prinzându-l pe portar pe contre pied. Golul al treilea a însemnat o pasă din spatele porții a lui Gergo Biro, care l-a pus în fața porții goale, pe partea opusă, pe Ede Mihály, care nu avea cum să greșească. Punct la acest gol a primit și Roberto Gliga.

Ultima perioadă i-a găsit pe tricolori dezlănțuiți, cu Spania incapabilă să țină ritmul. Golurile 4 și 5 s-au marcat din același punct, tangent deasupra cercului din dreapta. Șuteurii au fost Ede Mihály și Mihai Georgescu, iar pasatorii Mátyás Biro, respectiv Zsolt Peter și Adrian Irimia.

Același Irimia a ratat apoi un șut de penalitate, iar pe final am fructificat superb și un power play. Huba Borș a șutat imparabil de la linia albastră, după pasa lui Fodor Csanad. Chiar dacă nu a primit punct la acest gol, trebuie să remarcăm și contribuția lui Szillard Rokaly, care l-a mascat excelent pe portar.

Scor final 6-0, iar România promovează în grupa valorică IB, la capătul unui turneu de neuitat. Cel mai bun jucător al echipei noastre în acest meci a fost desemnat Mátyás Biro. Căpitanul Roberto Gliga a fost nominalizat cel mai bun jucător român al turneului, iar portarul Zoltan Toke a primit premiul Agenției Naționale Anti-Doping, instituție care s-a aflat la Galați, pentru promovarea valorilor unui sport curat.

Publicul gălățean s-a comportat din nou impecabil, fiind, vorba antrenorului canadian Martin Lacroix, al șaptelea jucător al echipei.

Alte știri din Hochei