Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Ciclism
Prologul Turului Ținutului Secuiesc a avut loc la Sf. GheorgheVargyasi Levente / Mediafax Foto
10 Aug 2017

Prologul Turului Ținutului Secuiesc a avut loc la Sf. Gheorghe

Prologul celei de-a 11-a ediții a Turului Ciclist al Ținutului Secuiesc a avut loc pe un circuit urban din Piața Libertății, în Municipiul Sf. Gheorghe. Spectacolul rutierilor pe două roți a fost aplaudat la scenă deschisă, publicul covăsnean devenind, practic, o mantinelă vie de-a lungul traseului care a măsurat 3,3 kilometri.

Această primă etapă a fost câștigată de sprinterul moldovean Nicolae Tanovițchi, legitimat la echipa continentală Tușnad Drag Cycling Team, care are sediul la Miercurea Ciuc. Primul purtător al tricoului galben, simbol pentru liderul caravanei, a terminat cursa din centrul orașului în timpul de 7 minute și 4 secunde. Cu un ecart de patru secunde a sosit al doilea clasat, Daniel Crista, de la Clubul Sportiv al Armatei Steaua București. Podiumul s-a completat cu germanul Florian Bissinger, de la WSA Greenlife, care are o întârziere de cinci secunde față de Tanovițchi.

Astăzi, la ora 11.00, cicliștii pleacă în etapa Castelelor, prima rundă de fond a competiției. Etapa măsoară 159,3 kilometri și va părăsi județul Covasna, itinerariul stabilit de către organizatori fiind următorul: Covasna – Tg. Secuiesc – Sf. Gheorghe – Baraolt – Odorheiu Secuiesc.

Restul etapelor sunt:

- 11 august, 11.00 – Start Etapa Regină (169,5 km) – Odorheiu Secuiesc-Gheorgheni-Vlăhița-Miercurea Ciuc

- 12 august, 10.00 – Start Etapa III A – Contratimp individual în Harghita Băi (6,2 km)

- 12 august, 17.00 – Start Etapa III B  (125,4 km)- Miercurea Ciuc-Racu-Frumoasa-Miercurea Ciuc-Sâncrăieni-Bancu-Leliceni-Miercurea Ciuc

La prologul de la Sf.Gheorghe au participat 82 de rutieri, de la 15 echipe, printre care și naționalele Serbiei sau Moldovei.

Alte știri din Ciclism