Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Programul naționalei de fotbal pe plajă în EuroligăAFP / Mediafax Foto
04 Iun 2014

Programul naționalei de fotbal pe plajă în Euroligă

Echipa națională de fotbal pe plajă a României va participa și în acest an la Euroliga de specialitate. Pe lunile de vară se organizează mai multe turnee, iar apoi, prin adițiune de puncte, primele opt clasate în eșalonul de elită, compus din 12 formații, ajung în Superfinală. Tricolorii au fost programați să joace în două turnee. Primul este la Sopot, în Polonia, în perioada 27-29 iunie. Adversarele noastre în acea grupă sunt foarte grele, numele lor vorbind de la sine: Olanda, Polonia și Portugalia. 

A doua competiție unde echipa noastră poate acumula punctele necesare calificării este la Moscova, în perioada 11-13 iulie, când partenere de grupă ne vor fi Belarus, Rusia și Spania. Turneul final va avea loc la Toredenbarra, în Spania, între 14 și 17 august.

Primele șase clasate după Superfinală vor obține calificarea la Jocurile Europene de la Baku, din 2015. Anul trecut, echipa noastră s-a clasat pe locul 11, penultimul al Diviziei A a Euroligii, evitând retrogradarea. 

În trecut, tricolorii au fost la un pas de o medalie de bronz în 2011 și 2012, în ambele situații clasându-se pe locul al patrulea. Performanțele sunt cu atât mai meritorii cu cât în România nu mai există un campionat național de fotbal pe plajă. 

Alte știri din Fotbal