Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Volei
Programul echipelor românești în cupele europeneRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
30 Iun 2018

Programul echipelor românești în cupele europene

La sediul de la Luxemburg al Confédération Européenne de Volleyball – CEV, federația continentală de volei, au avut loc ieri tragerile la sorți ale primelor faze ale noului sezon al competițiilor inter-cluburi.

La feminin, campioana CSM București merge direct în faza grupelor CEV Champions League și doar CS Volei Alba-Blaj va trebui să parcurgă tururile preliminare. Vicecampioana va disputa primul meci în turul 2 preliminar pe terenul cehoaicelor de la VK UP Olomouc pe 23 sau 24 octombrie, returul de la Blaj fiind programat o săptămână mai târziu, iar în turul al treilea le vor întâlni, primul meci pe teren propriu, pe nemțoaicele de la Allianz MTV Stuttgart, dacă acestea trec în turul 2 de învingătoarele duelului Holding Graz (Austria) - Sliedrecht (Olanda). Partidele turului 3 sunt programate pe 6-7 noiembrie și 13 noiembrie, iar pe 20 noiembrie sunt programate meciurile primei etape din faza grupelor.

În CEV Cup, CSM Târgoviște are o misiune foarte dificilă în primul tur, cel al șaisprezecimilor de finală, urmând a evolua primul meci pe teren propriu contra turcoaicelor de la Galatasaray Istanbul, participantă în turneul Final Four al CEV Champions League de la începutul lunii mai de la București. În aceeași competiție Știința Bacău dispută primul meci în deplasare în duelul cu sârboaicele Zeleznicar Lajkovac, manșa tur fiind programată în perioada 27-29 noiembrie, iar returul în perioada 4-6 decembrie. În aceeași perioadă se vor disputa partidele primului tur al Challenge Cup, UVT Agroland Timișoara urmând a întâlni învingătoarea duelului din turul preliminar dintre Formula Formis Rogoza (Slovenia) și Vasas Obuda Budapest (Ungaria).

La masculin, campioana LMV Tricolorul Ploiești a optat pentru participarea în Challenge Cup și astfel nu vom avea reprezentantă în CEV Champions League. Aici, în al doilea tur preliminar ploieștenii pot întâlni Levski Sofia sau câștigătoarea BVA Cup (Balkan Volleyball Association), dacă aceasta este din Serbia, primul meci pe teren propriu în 6 sau 7 noiembrie și returul la o săptămână distanță. Tot în Challenge Cup este înscrisă și tot în al doilea tur preliminar va evolua și ACS Volei Municipal Zalău, care va disputa în deplasare manșa tur contra muntenegrenilor de la Buducnost Podgorica, iar dacă va obține calificarea în șaisprezecimile competiției se va duela cu CSA Steaua București. În CEV Cup, Arcada Galați intră direct în șaisprezecimi și va avea ca adversară echipa învinsă în primul tur preliminar al CEV Chamions League dintre spaniolii de la CV Teruel și belgienii de la Lindemans Aalst.

Alte știri din Volei