Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Gimnastică
powered by Artimex
Programul complet al Campionatelor Mondiale de la Nanning Alexandru Hojda / Mediafax Foto
02 Oct 2014

Programul complet al Campionatelor Mondiale de la Nanning

Campionatele Mondiale de gimnastică artistică, aflate la a 45-a ediție (această competiție fiind una dintre cele mai longevive, cu debutul în 1903) încep vineri în orașul chinez Nanning.

Echipele României urmează să intre în concurs sâmbătă, în calificările la masculin (Cristian Bățagă, Andrei Muntean, Marius Berbecar, Andrei Ursache, Daniel Rădeanu, Vlad Cotuna, Laurențiu Nistor), în timp ce la feminin țara noastră, reprezentată de Larisa Iordache, Andreea Munteanu, Paula Tudorache, Ștefania Stănilă, Anamaria Ocolișan, Silvia Zarzu și Ioana Nicoară, este programată în calificări luni, în subdiviziunea a 10-a, ca și băieții.

Aflate la mijlocul ciclului olimpic, moment extrem de important în prefigurarea prezenței la întrecerile din 2016, de la Rio de Janeiro, întrecerile mondiale au și înregistrat primele recorduri, după cum scrie, de la fața locului, pentru site-ul Federației române de gimnastică, purtătorul de cuvânt Emanuel Fântâneanu, primul fiind acela al participării — 50 de echipe la masculin și 38 la feminin, iar al doilea, faptul că absolut toate biletele pentru Guangxi Sports Centre Gymnasium din cele 10 zile de competiție au fost epuizate cu 3 zile înainte de debut.

Arena, construită în 2012, are 9.000 de locuri, din care spectatorii vor putea urmări 619 gimnaști și gimnaste (343 băieți și 276 fete), care vor lupta pentru cele 14 seturi de medalii, dar și pentru a trece de primul baraj, al doilea urmând să fie, decisiv, anul viitor, la Glasgow, când vor fi stabilite definitiv națiunile prezente cu echipe complete la JO-2016.

În calificările masculine, echipa României va evolua în ultima subdiviziune din cele 2 zile ale acestei faze, de la ora 20,00 locală (5 ore mai devreme în România), alături de echipele reprezentând Azerbaidjan, Kuweit, Germania, Italia și Austria, iar la feminin fetele vor concura luni, de la ora 15,30 (10,30 acasă, la fete sunt 12 subdiviziuni), în compania sportivelor din Venezuela, Austria și Marea Britanie.

În corespondența amintită este inserată și o semnificativă declarație a președintelui FRG, Adrian Stoica, în care se spune: "Cu 50 de echipe masculine la start, cu 38 în competiția feminină, fără a-i uita și pe cei care vor fi doar în concursurile individuale (în total, sunt reprezentate 73 de țări), actuala ediție este una mamut, una extrem de obositoare, căreia îi vor rezista numai acei sportivi care au cu adevărat valoare. Și gimnaștii noștri au potențial, chiar unul ridicat, dar încă aflat sub imperiul necesității cizelării, pentru că, se știe, și la fete, și la băieți, echipele noastre sunt în plină reconstrucție".

Iată programul complet al competiției:
— vineri și sâmbătă, 3-4 octombrie: calificări echipe, la masculin
— duminică și luni, 5-6 octombrie: calificări echipe, feminin
— marți 7 octombrie: finala pe echipe masculin
— miercuri 8 octombrie: finala pe echipe feminin
— joi 9 octombrie: finala individual compus masculin
— vineri 10 octombrie: finala individual compus feminin
— sâmbătă și duminică, 11-12 octombrie: finalele pe aparate.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Gimnastică