Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Sporturi de iarnă
Programul Campionatelor Mondiale de sanie pe pârtie naturală de la Vatra DorneiHermann Sobe / Mediafax Foto
31 Ian 2017

Programul Campionatelor Mondiale de sanie pe pârtie naturală de la Vatra Dornei

România găzduieşte în premieră un campionat mondial de seniori la sporturile de iarnă. Federaţia Română de Bob şi Sanie cu sprijinul Ministerului şi Sportului în parteneriat cu Primăria Municipiului Vatra Dornei, Clubul Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei și Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Suceava organizează în perioada 2 februarie – 5 februarie 2017, pe pârtia Bucovina din Vatra Dornei, Campionatul Mondial de sanie pe piste naturale.

Competiția va avea la start 15 de naţiuni: Rusia, Germania, Austria, Italia, Brazilia, Bosnia Herzegovina, Cehia, Marea Britanie, Kazahstan, Moldova, Polonia, Slovenia, Serbia, Turcia, Ucraina. Aproximativ 100 de sportivi se vor întrece pe gheaţă, printre care campionii mondiali şi europeni. Toate manşele de concurs sunt rezervate seniorilor la cele patru probe de sanie: echipe, simplu masculin, feminin şi dublu.

Echipa României este reprezentată în concursul de talie mondială de campionii naționali la sanie pe piste naturale: Anişoara Hutopilă, Adrian Filimon, Bogdan Moroşan şi Ciprian Tăzlăoanu, alături de Denis Ciobanuc și Nicoleta Burlui. În competiţie vor fi prezenţi ca deschizători de manşe sportivii Petrică Pilug, Ioana Ismană şi Maria Ciubotaru.

Campionatele mondiale se desfăşoară o dată la doi ani, iar România a fost desemnată ca ţară organizatoare în Congresul Federaţiei Internaţionale de Sanie (FIL) de la Istambul, Turcia. La eveniment şi-a anunţat intenția de a participa Ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Alexandru Dunca, iar din partea Federaţiei Internaţionale de Sanie vor fi prezenți: Josef Fendt, președinte FIL și Harald Steyrer, vicepreședinte.

 

Programul Campionatului Mondial de sanie pe piste naturale:

Joi, 02.02.2017

18:00 Festivitatea de deschidere

Vineri, 03.02.2017

12:30 Concursul pe echipe

Sâmbătă, 04.02.2017

10:00 Manşa I dublu

10:35 Manşa I feminin

11:45 Manşa II dublu (finala)

12:30 Manşa I simplu masculin

Duminică, 05.02.2017

10.00 Manşa II feminin

11:00 Manşa I simplu

12:30 Finala feminin

13:30 Finala simplu masculin

Alte știri din Sporturi de iarnă