Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
Primele medalii la Mondialele U23 de canotajStefan Racila / Mediafax Foto
28 Iul 2018

Primele medalii la Mondialele U23 de canotaj

Pe oglinda lacului artificial Malta din apropierea Poznanului s-a desfășurat la acest final de săptămână cea de-a 14-a ediție a Campionatelor Mondiale de canotaj destinate sportivilor sub 23 de ani.

Prima medalie obținută de delegația României a fost cea a echipajului de dublu rame al băieților format din Dumitru Ciobică și Florin Lehaci. Într-o finală în care s-au luptat cu echipajul Africii de Sud, cei doi au condus până pe ultimii metri și au fost depășiți cu mai puțin de o secundă de contracandidații direcți, 6:41.74 față de rezultatul băieților noștri de 6:42.53. Revenirea sud-africanilor s-a înregistrat pe ultimii 300 de metri, când strocul lor a devenit superior, iar pe ultimii 50 de metri, cei care au contat la final, au avut 42 de lovituri pe minut față de 37 ale tricolorilor. Pe locul al treilea s-a clasat Italia la o distanță de aproape 6 secunde, timpul fiind de 6:48.23.

Echipajul de patru rame al fetelor a câștigat apoi medalia de aur într-o companie selectă. După ce miercuri s-au impus detașat la 3 secunde de a doua clasată în seria a doua de calificări și și-au câștigat locul în finală, ieri Elena Logofătu, Georgiana Vasile, Nicoleta Pașcanu și Simona Radiș au încheiat cu același avans față de echipajul Olandei și la 5 secunde în fața Marii Britanii, deținătoarea titlului.

Alte știri din Juniori