Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Judo
Prima zi, prima medalieAFP / Mediafax Foto
24 Apr 2014

Prima zi, prima medalie

În prima zi a Campionatelor Europene de judo ce se desfăşoară în Franţa, la Montpellier, reprezentanţii României au avut evoluţii oscilante, speranţele noastre la medalii fiind materializate totuşi de una dintre vedetele delegaţiei, Andreea Chițu.

Primul a intrat pe tatami Laszlo Szoke, la categoria -66 de kilograme, acesta reuşind în primul tur să îl învingă pe belgianul Jasper Levevere cu o aruncare peste şold cotată cu yuko (5 puncte). În optimi sportivul nostru a cedat în faţa lui Dymitry Shershan, din Belarus.

Prematur au părăsit competiţia Alexandra Pop, învinsă în primul meci de la categoria -48 kilograme de israelianca Amelie Rosseneu, care a reuşit un procedeu de waza-ari (7 p.) şi unul de yuko (5p.), apoi Larisa Florian, categoria -52 kilograme, care a pierdut în turul doi la campioana mondială Majlinda Kelmendi din Kosovo, dupa ce în primul tur reuşise să se impună în faţa italiancei Odette Giufrida. Tot în optimi a cedat şi Loredana Ohâi în confruntarea cu Hedvig Karakas din Ungaria, la categoria -57 kilograme, primul tur fiind liber pentru sportiva noastră.

Andreea Chiţu s-a calificat în sferturile de finală ale categoriei -52 kg., după ce a învins-o pe Penelope Bonna din Franţa. reuşind mai întâi un waza-ari apoi o fixare de 5 puncte. În sferturi ea a întâlnit-o pe Yulia Rizhova din Rusia, nr. 20 mondial, fiind însă învinsă de aceasta. Au urmat recalificările, unde judoka noastră a trecut pe rând de spaniola Laura Gomez şi de germanca Mareen Kraeh, cucerind astfel locul trei al categoriei şi implicit medalia de bronz.

O altă aspirantă la medalii, Corina Căprioriu s-a calificat de asemenea în sferturile categoriei -57 de kilograme după ce a învins-o prin ippon pe Katinka Szabo din Ungaria în mai puţin de 2 minute. În meciul următor ea a  întâlnit-o pe Irina Zabludina din Rusia, câştigând tot prin ippon şi avansând în penultimul act al competiţiei. Din păcate, după ce a pierdut în semifinale în faţa franţuzoaicei Pavia Automne (cea care avea să câştige în cele din urmă categoria), Corina a cedat şi în recalificări în meciul pentru medalia de bronz, fiind învinsă de portugheza Telma Monteiro şi ocupând în final locul 5.

Alte știri din Judo