Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Presedintele World Rugby, Bill Beaumont: „Suntem hotarati sa sprijinim Romania pentru pastrarea unui nivel cat mai inalt al rugbyului aici”FRR.ro
06 Sep 2018

Presedintele World Rugby, Bill Beaumont: „Suntem hotarati sa sprijinim Romania pentru pastrarea unui nivel cat mai inalt al rugbyului aici”

Presedintele World Rugby, Bill Beaumont, legendarul capitan al nationalei Angliei, s-a aflat timp de o zi in Romania cu ocazia organizarii la Bucuresti a World Rugby U20 Trophy, competitie ce are loc pe Stadionul Arcul de Triumf, intre 28 august si 9 septembrie.

Inainte de a asista la meciurile celei de-a treia etape a turneului, Bill Beaumont, insotit de Alin Petrache, presedintele Federatiei Romane de Rugby, a avut o serie de intalniri oficiale. Prima dintre acestea cu vicepremierul Paul Stanescu, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, principalul subiect de discutie fiind procesul de modernizare a Stadionul National Arcul de Triumf, forma sa moderna, compatibila cu standardele celor mai riguroase competitii internationale, fiind garantul gazduirii unor evenimente rugbystice din ce in ce mai complexe, ce urmeaza sa fie acordate FRR de catre forul mondial imediat ce au fost incheiate lucrarile. A urmat apoi discutii cu Eugen Teodorovici, Ministrul Finantelor, referitoare la sprijinirea parteneriatului public-privat si la conceperea si implementarea unor politici si facilitati fiscale, dupa modelele franceze si germane, menite sa ajute la autofinantarea sportului din sponsorizari. Pe agenda s-a aflat si intalnirea cu Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, FRR avand un parteneriat cu aceasta institutie de peste 10 ani. Dincolo de sprijinul constant oferit federatiilor sportive care isi au sediul in aceasta zona a capitalei, edilul si-a manifestat dorinta de a participa activ la sprijinirea centrelor de excelenta si a celor olimpice in care se pregatesc cei mai talentati sportivi ai ovalului romanesc, reafirmand disponibilitatea institutiei sale de a sustine cheltuielile de mentenanta si utilitatile bazei sportive refacute, ca o contributie suplimentara la dezvoltarea rugbyului romanesc.

Bill Beaumont a facut o vizita de curtoazie si la Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, unde s-a intalnit cu presedintele COSR, Mihai Covaliu, acestia discutand despre importanta centrelor olimpice si a celor de tineret, despre accederea echipei de rugby 7 masculin a Romaniei in urmatoarea grupa valorica, asigurandu-se astfel participarea in etapele de Grand Prix Series ale anului viitor, cu posibilitati de calificare la urmatoarea editie a Jocurilor Olimpice.

Inainte de plecare, Bill Beaumont a vorbit despre scurta lui vizita in Romania.

Cum percepeti Romania rugbystica in aceasta scurta vizita?
Sunt pentru a doua oara in Romania, prima data am fost in urma cu opt ani, cand Romania a jucat recalificarile pentru a ajunge la Cupa Mondiala din 2011, am fost la meciul de la Bucuresti cu Uruguay din noiembrie si imi amintesc ca a fost o atmosfera extraordinara. Romania este o tara cu traditie indelungata in rugby, lumea de aici apreciaza jocul de rugby si se bucura de el, iar in ultimii ani se poate spune ca Romania a facut progrese in ceea ce priveste nivelul si calitatea jocului.

Care este concluzia intalnirilor pe care le-ati avut astazi?
Am avut mai multe intalniri si m-am bucurat sa cunosc oameni care pot ajuta rugbyul, care pot aduce sprijinul institutiilor la care lucreaza pentru progresul acestui sport. Au fost intalniri pozitive, mi-a placut implicarea si dorinta tuturor de a ajuta, faptul ca stiau atat de multe lucruri despre acest sport. Cred ca dezvoltarea rugbyului romanesc este pe drumul cel bun si sper ca acest lucru sa se reflecte in rezultatele din anii urmatori.

Credeti ca Romania are putere sa mai revina dupa descalificarea la Cupa Mondiala din 2019?
Sunt momente grele pentru rugbyul romanesc, pentru traditia care exista aici in ceea ce priveste acest sport, insa suntem hotarati sa sprijinim Romania pentru pastrarea unui nivel cat mai inalt al rugbyului aici. L-am asigurat pe presedintele federatiei de sprijinul nostru si de faptul ca se poate baza oricand pe ajutorul nostru. Impartasim dezamagirea  legata de Cupa Mondiala, insa ne vom oferi intregul suport ca echipa sa poata fi prezenta la  Cupa Mondiala din 2023, din Franta.

Ati asistat la meciurile disputate la World Rugby Trophy. Cum vi se pare nivelul de joc?
Aceasta competitie este un reper important in dezvoltarea jucatorilor tineri pentru a face pasul catre echipele mari, de seniori si de a avea o cariera cat mai frumoasa in rugbyul de performanta. Este incredibil cum joaca acesti baieti, am ramas impresionat de daruirea si entuziasmul lor, am vazut echipe foarte bune aici si cred ca viitorul rugbyului este pe maini bune.

 

sursa: frr.ro

Alte știri din Rugby