Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Business sport
powered by Durby Consulting
Premieră în tenisul românesc: întâlnire la nivel înalt, la București
04 Dec 2015

Premieră în tenisul românesc: întâlnire la nivel înalt, la București

Federația Română de Tenis a organizat pentru prima dată în România o întâlnire la nivel înalt pentru cei mai importanți delegați ai națiunilor membre Tennis Europe – Tennis Europe Pro Tennis Conference. Cele 60 de persoane, reprezentante a Tennis Europe, a Federației Internaționale de Tenis, WTA, ATP și Cosmiei de Arbitri, au prezentat și discutat despre situația actuală a tenisului european și mondial, problemele cu care se confruntă la diferite nivele, precum și soluții pentru a îmbunătăți și remedia diferite aspecte ale sportului alb.

” Au fost trei zile productive la care au fost prezenți membri ai Tennis Europe. Conferința a fost despre Pro Tennis, despre a fi Pro la nivel global și la nivel european. La nivel european ne putem mândri cu cele două Grand Slam-uri și zeci de orașe unde se organizează competiții prestigioase.

În termeni globali, aceasta conferință este foarte importantă în ceea ce privește informațiile despre turneele Futures și tenisul profesionist, arbitraj și alte părți ale tenisului cum ar fi premiile în bani, managementul, sistemul operațional și alte lucruri care au legătură cu acestea.

Suntem fericiți să fim aici în România, este o țară foarte bună în ceea ce privește tenisul de performanță. Și asta o dovedește numărul impresionant de turnee și jucători buni”, a declarat Olli Maenpaa, director executiv Tennis Europe.

Federația Română de Tenis, reprezentată de vicepreședintele Răzvan Itu și directorul general Maria Tudor, a prezentat istoricul forului de la înființare și până în prezent, structura acestuia, programele și proiectele de dezvoltare, turneele și competițiile pe care le organizează, jucătorii care o reprezintă și obiectivele pe anul viitor.

"Este o onoare pentru Federația Română de Tenis de a găzdui, pentru prima dată la București, reprezentanți ai structurilor de conducere ale tenisului european. Vedem această deschidere ca o oportunitate de a prezenta tuturor potențialul tenisului românesc, dar și programele și proiectele noastre. Au fost trei zile în care teoria și prezentările au fost completate de workshopuri, studii de caz,  în care s-au împărtășit experiențe, s-a luat la cunoștință actualizările pentru sezonul următor și s-au dezbătut lucruri care să ducă la dezvoltarea tenisului mondial", a spus Răzvan Itu, vicepreședintele FRT.

Printre subiectele și speakerii prezenți au fost:

 • ITF Pro Circuits Update - Kris Dent (Director Executiv - Professional Tennis), Jackie Nesbitt (Șef de Departament - Professional Circuits), Alistair Williams (Manager - Professional Circuits)
 • ATP Challenger Update - Joanna Langhorne (Challenger Manager ATP)
 • WTA Sport Science Medicine - Karen Bull (Primary Health Care Providers, WTA)
 • European Officiating Update - Anders Wennberg (Regional Officiating Officer for Europe)
 • ICT Project Reports, Live Scoring - Alistair Williams (Manager - Professional Circuits, ITF)
 • Beach Tennis - Alistair Williams, (Manager - Professional Circuits, ITF)
 • Davis Cup and Fed Cup Update - Kris Dent (Director Executiv - Professional Tennis, ITF)
 • Isabelle Gemmel (Manager Tournaments and Officiating, Tennis Australia)
 • Francois Pareau (France Tennis Federation)
 • Rebecca James (Tournament Director)- Lawn Tennis Association
 • Kirstin Krelle (Head of Unit - Sport Performance / German Masters Series)
 • Katerina Guenova (Bulgarian Tennis Federation)

 

Alte știri din Business sport