Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
Preliminariile CE U21: Start cu dreptulMircea Rosca / SportPictures.eu
13 Iun 2017

Preliminariile CE U21: Start cu dreptul

Echipa națională de fotbal tineret U21 a României a debutat bine în preliminariile pentru calificarea la Campionatul European rezervat acestei categorii de vârstă. Schimbul de mâine al tricolorilor a obținut o victorie facilă, 2-0 la Vaduz, în deplasare, cu modesta selecționată a Liechtensteinului. 

Formația noastră a dominat jocul copios, însă acest avantaj teritorial s-a fructificat abia în ultimul minut al primei reprize, atunci când George Pușcaș a trimis balonul în plasă. Golul a fost unul psihologic, în condițiile în care gazdele nu au reușit să ne pună probleme prea serioase. În repriza a doua, același George Pușcaș a recidivat și a stabilit scorul final la 2-0. Atacantul și-a redemonstrat apetitul deosebit pentru gol, după ce a fost decisiv în promovarea în premieră a echipei sale de club, Benevento, în Serie A.

Revenind la meciul din Liechtenstein, tricolorii au avut 21 de ocazii de gol, față de 5 ale amfitrionilor, iar la șuturi pe poartă am dominat cu o diferență de 7-3. Elocvent a fost și raportul cornerelor, 14-1 pentru noi. 

Antrenorul Daniel Isăilă a mizat pe următoarea formulă de echipă: I. Radu - Manea, Nedelcearu, Pascanu, A. Radu -  Casap, Dulca - Moruțan, Ianis Hagi, Mățan - Pușcaș. Au mai intrat, pe parcursul meciului: Oaidă, Coman și Ciobanu.

Într-un al meci al grupei, Elveția a câștigat cu 1-0 pe teren propriu, în fața selecționatei similare a Bosniei și Herțegovina. În seria noastră s-a mai jucat un meci, Bosnia-Herțegovina - Liechtenstein 6-0. Portugalia și Țara Galilor încă nu au intrat în programul de jocuri. Prima clasată se califică direct la turneul final, iar a doua va merge la baraj.

Turneul final al Campionatului European de tineret U21 va avea loc în anul 2019, în Italia și San Marino, fiind criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.  

Alte știri din Juniori