Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Preliminarii U21: Înfrângere în meciul de debutMircea Rosca / SportPictures.eu
06 Ian 2017

Preliminarii U21: Înfrângere în meciul de debut

Astăzi au început în Sala Sporturilor Trivale din Pitești meciurile grupei preliminare numărul 2 pentru calificarea la Campionatul Mondial de handbal masculin U21 în care alături de selecționata României evoluează naționalele Danemarcei, Suediei și Bulgariei. În primul meci al zilei Suedia a învins Bulgaria la o diferență zdrobitoare, scor 44:14 (20:5) și se anunță favorită la obținerea primului loc al grupei la finalul celor trei zile de întreceri, de altfel singurul care oferă biletul pentru turneul final ce este programat a se disputa în vara acestui an în Algeria, între 17 și 30 iulie.

Elevii lui Ovidiu Mihăilă au evoluat în cea de-a doua partidă a zilei împotriva Danemarcei și din păcate au fost nevoiți să se recunoască învinși cu scorul de 15:26 (11:10). Așa după cum era de așteptat în fața unei echipe nordice, meciul a avut o componentă fizică pronunțată și diferența a fost făcută de greșelile individuale și de prestațiile celor doi goalkeep-eri. În primele 30 de minute portarul Dan Vasile a făcut minuni în poarta României, a apărat chiar și cele două aruncări de la 7 metri ale danezilor și le-a permis colegilor săi să meargă la vestiare cu avantaj minim 11:10.

După pauză danezii trec la conducere chiar dacă au fost în inferioritate numerică, un time-out solicitat de tehnicianul tricolorilor a avut ca rezultat revenirea pe moment a jocului pentru băieții noștri. Ratările reapar și creșterea randamentului atacanților adverși îi duce pe nordici la un avantaj de trei goluri 12:16 în minutul 39 pe fondul unui randament al atacurilor de 32% față de 42% al adversarilor. O nouă inferioritate numerică dată de eliminarea lui Dascălu le oferă danezilor șansa de a se distanța la patru goluri, apoi diferența de pe tabelă crește în minutul 48 la cinci lungimi, 15:20, apoi la șapte goluri în minutul 53 și datorită lipsei ideilor de la finalizare a băieților noștri în fața unui bloc defensiv extrem de solid. Nordicii se distanțează constant și înving la 11 goluri diferență, 26:15, în condițiile în care ai noștri nu au înscris niciun gol în ultimul sfert de oră. Cu 24% eficiența atacului și 42% eficiența aruncărilor, tricolorii au fost net inferiori danezilor ale căror cifre corespunzătoare au fost 43%, respectiv 60%.

Mâine sunt programate partidele România – Suedia de la ora 16:00 și Bulgaria – Danemarca de la ora 18:00, toate partidele acestui turneu de calificare fiind transmise de canalul TVR HD. Băieții noștri au nevoie de o victorie în partida de mâine și de un joc al rezultatelor pentru a mai spera la primul loc în grupă.

Alte știri din Handbal