Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Preliminarii EURO 2022: S-a completat lista participantelorSportPictures.eu
07 Iun 2021

Preliminarii EURO 2022: S-a completat lista participantelor

Componența grupelor de calificare pentru EHF EURO 2022 de handbal feminin a fost definitivată la finele săptămânii trecute, exact cu patru luni înainte de startul partidelor prevăzut pentru luna octombrie.

După încheierea duminică a fazei 1 de calificare, toate cele șase grupe - cu un total de 24 de echipe care luptă pentru 12 locuri la turneul final din Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru - sunt acum complete, Portugalia, Grecia și Insulele Feroe obținând ultimele trei bilete rămase disponibile. Reprezentativa Insulelor Feroe vine și completează grupa 2, grupa tricolorelor.

 

Componența celor șase grupe de calificare la EHF EURO 2022 este următoarea:

Grupa 1 - Rusia, Polonia, Elveția, Lituania

Grupa 2 - Danemarca, România, Austria, Insulele Feroe

Grupa 3 - Olanda, Germania, Belarus, Grecia

Grupa 4 - Franța, Croația, Cehia, Ucraina

Grupa 5 - Spania, Ungaria, Slovacia, Portugalia

Grupa 6 - Suedia, Serbia, Islanda, Turcia

 

Primele două clasate în cele șase grupe vor participa la turneul final ce se va disputa în perioada 4-20 noiembrie 2022 alături de cele patru echipe deja calificate: campioana în exercițiu Norvegia și cei trei co-gazde - Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru.

Partidele grupelor sunt programate să înceapă cu rundele 1 și 2 în 6/7 octombrie și 9/10 octombrie 2021, rundele rămase urmând să fie disputate în lunile martie și aprilie 2022.

Alte știri din Handbal