Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Preliminarii EURO 2020: Golul lui Pușcaș îngenunchează MaltaRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
08 Sep 2019

Preliminarii EURO 2020: Golul lui Pușcaș îngenunchează Malta

Cu o echipă de start în care selecționerul Cosmin Contra i-a folosit pe debutanții Adrian Rus, Florin Ştefan şi Mihai Bordeianu și un total de 6 jucători ai echipei U21, România și-a atins obiectivul în partida de pe ”Ilie Oană” din Ploiești împotriva Maltei.

La capătul unui meci de luptă în care tricolorii nu au găsit formule pentru a desface defensiva maltezilor, diferența a fost făcută de execuția lui Pușcaș din al doilea minut de după pauză, o lovitură de cap din 6 metri în urma unui corner bătut perfect de Ianis Hagi de pe partea dreaptă a direcției de atac a echipei noastre.

Prima repriză s-a încheiat fără gol, chiar dacă Florin Andone a ratat o imensă ocazie în minutul 10, șut direct în portarul oaspeților, iar un minut mai târziu tot el este surprins în poziție de ofsaid și arbitrul croat Duje Strukan anulează reușita lui Răzvan Marin. Dialogul dintre Andone și Bonello a continuat în minutul 14, fază la care portarul s-a opus din nou cu succes șutului atacantului tricolor, pentru ca în minutele 21 și 27 să aibă intervenții reușite și în fața lui Răzvan Marin și respectiv Ianis Hagi. În minutul 28 Tătăruşanu ne readuce aminte cât de norocoși suntem să-l avem între buturi cu o paradă la șutul lui Corbolan din careul mic, iar ultimul sfert de oră din prima repriză trece fără vreo ocazie notabilă.

După deschiderea de scor din debutul părții secunde, în jocul echipei noastre a intervenit relaxarea și fazele de poartă nu mai apar. Mai mult decât atât, maltezii ne dau emoții în minutele 65, șut Gambin respins de Tătărușanu în corner, și 88, gol anulat pe motiv de ofsaid la Farrugia.

S-a încheiat 1-0, o victorie ce ne urcă pe locul 2 în clasamentul grupei F a preliminariilor EURO 2020, tot astăzi urmând să se dispute partidele Spania – Insulele Feroe și Suedia – Norvegia.

 

România - Malta 1-0 (0-0)

A marcat: Puşcaş (min. 47)

România (antrenor Cosmin Contra): Tătăruşanu - Chipciu, Ad. Rus, Chiricheş, Fl. Ştefan - Cicâldău, R. Marin (min. 58 N. Stanciu), Bordeianu - I. Hagi (min. 72 Grozav) - Fl. Andone, G. Puşcaş (min. 76 Keşeru)

Malta (antrenor Ray Farrugia): Bonello - Borg, Agius, Z. Muscat - Corbolan, Vella (min. 83 Grech), R. Muscat, Gambin (min. 81 Zerefa), Mbong - J. Farrugia, Nwoko (min. 72 Effong)

 

În urma acestui rezultat, clasamentul grupei este următorul:

1.  Spania              5              5              0              0              13:3        15

2.  România           6              3              1              2              13:7        10

3.  Suedia              5              3              1              1              12:7        10

4.  Norvegia            5              2              2              1              10:7        8

5.  Malta                6              1              0              5              2:13        3

6.  Insulele Feroe    5              0              0              5              3:16        0

Următoarele partide se vor disputa duminică, 12 octombrie 2019: Insulele Feroe – România, Malta – Suedia, Norvegia – Spania.

Alte știri din Fotbal