Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Preliminarii CM 2018: Trei puncte și gândul la AstanaMircea Rosca / SportPictures.eu
08 Oct 2016

Preliminarii CM 2018: Trei puncte și gândul la Astana

Victorie mult mai facilă decât ne-am fi așteptat în primul meci al ”dublei” din spațiul ex-sovietic pe care naționala României o dispută în aceste zile. La Erevan jucătorii lui Christoph Daum erau așteptați de selecționata Armeniei, cea care în urmă cu o lună pierdea la limită în deplasarea din Danemarca și spera să confirme forma bună și să obțină cel puțin un punct în meciul din seara aceasta.

Toate calculele hârtiei au fost date peste cap în minutul 3, când în urma unui corner Malakyan a respins cu mâna de pe linia porții mingea trimisă cu capul de Bogdan Stancu. Arbitrul rus Vladislav Bezborodov a dictat fără ezitare penalty și eliminarea lui Malakyan, iar ”Motanul” a deschis scorul cu o execuție sigură. Rămași în 10, armenii nu apucă să se reașeze în teren și primesc al doilea gol în minutul 10 de la Adi Popa, care a ridicat balonul peste Beglaryan, ieșit în întâmpinarea stelistului angajat vertical pe centrul terenului de fostul său coechipier Nicolae Stanciu. Jucătorul celor de la Anderlecht este creditat cu un nou assist două minute mai târziu, atunci când i-a pasat la 20 de metri de poarta adversă debutantului Răzvan Marin, care și-a luat inima în dinți și a trimis un șut perfect lângă stâlpul din dreapta lui Beglaryan, bătut astfel pentru a treia oară în numai 12 minute. Un record în ceea ce privește rapiditatea cu care au fost înscrise trei goluri în preliminariile Campionatului Mondial și o mare piatră s-a ridicat de pe inimile suporterilor Naționalei. În minutul 29 Stanciu șterge cu buretele penalty-ul ratat în meciul cu Muntenegru și înscrie cu un șut sub transversală după ce primise mingea de la Bogdan Stancu, apoi în minutul 60 Răzvan Marin l-a văzut țâșnind pe Chipciu pe contraatac și ex-stelistul l-a executat simplu pe portarul echipei gazdă.

Armenia – România 0-5 (0-4) și cu un joc la dispoziția lor, tricolorii pot considera partida de la Erevan ca fiind una de pregătire pentru cea de marți de la Astana, cu Kazahstan. Kazahii au pierdut la rândul lor cu 5-0 partida din Muntenegru disputată tot în această seară, după ce în prima etapă a grupei au remizat 2-2 pe teren propriu cu Polonia.

 

Armenia (antrenor Varujan Sukiasyan): Beglaryan - Mkoyan, Haroyan, Andonian (min. 39 Voskanyan), Hayrapetyan - Grigoryan, Malakyan - Ozbiliz (min. 64 Hovhannisyan), Pizzelli, Manoyan - Pogosyan (min. 33 Muradyan)

România (antrenor Christoph Daum): Tătăruşanu - Benzar, Săpunaru, Dr. Grigore, Latovlevici - Hoban - A. Popa, N. Stanciu (min. 83 Bicfalvi), R. Marin, Chipciu (min. 67 Rotariu) - B. Stancu (min. 57 Keşeru)

Alte știri din Fotbal