Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Preliminarii CE: Victorie în Insulele Feroe, dar și un semnal de alarmăBogdan Balas / SportPictures.eu
29 Sep 2019

Preliminarii CE: Victorie în Insulele Feroe, dar și un semnal de alarmă

La Thorshavn, selecționata feminină a României a disputat cel de-al doilea joc din faza a doua a calificărilor la Campionatul European 2020 la handbal feminin. Victoria de miercuri contra Ucrainei obținută la Brașov a fost urmată astăzi de un nou succes, 25:20 (11:12), dar prestația tricolorelor a ridicat câteva semne de întrebare din perspectiva Campionatului Mondial din Japonia ce va avea loc între 30 noiembrie și 15 decembrie.

Acesta a fost ultima partidă oficială până la competiția în care România urmărește clasarea între primele 8 pentru a obține biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă jocul prestat de elevele lui Tomas Ryde a fost îngrijorător în prima repriză, la finele căreia gazdele au terminat în avantaj. Cinci goluri consecutive în debutul părții secunde au creat un avantaj pe care fetele noastre l-au gestionat până la final, însă diferența de cinci goluri nu poate fi mulțumitoare în cazul unei adversare care a pierdut la aproape 20 de goluri meciurile disputate pe teren propriu în campania anterioară.

Lipsa unor jucătoare precum Neagu, Pintea sau Perianu nu ar fi trebuit să ridice probleme selecționatei noastre, care a dovedit însă că va trebui să lupte din greu pentru a-și atinge obiectivul la Campionatele Mondiale.

Golurile României au fost înscrise de Buceschi 6, Băcăoanu 4, Adespii Molnar 4, Laslo 2, Iuganu 2, Bucur 2, Florica 1, Polocoșer, Ostase 1, Zamfirescu 1, Udriștioiu 1.

 

Clasamentul grupei a 7-a este următorul:

1. Polonia                 2              2              0              0              55:42     4

2. România               2              2              0              0              52:44     4

3. Ucraina                 2              0              0              2              50:54     0

4. Insulele Feroe       2              0              0              2              36:53     0

 

Următorul meci al României se va disputa în deplasare cu Polonia în 25 martie 2020.

Alte știri din Handbal