Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Preliminarii CE: Tricolorii pierd la limită în LituaniaPaul Ursachi / SportPictures.eu
14 Apr 2019

Preliminarii CE: Tricolorii pierd la limită în Lituania

Returul duelului cu Lituania contând pentru grupa a 6-a a celui de-al doilea tur de calificare la Campionatului European din 2020 a avut loc astăzi la Klaipeda și s-a încheiat cu o înfrângere la limită a selecționatei României.

Victoria la cinci goluri diferență, 28:23, obținută joi la Târgoviște a lăsat urme asupra lotului tricolorilor, care și-au mărit lista cu indisponibilități cu Șimicu și Negru, astfel încât tehnicianul spaniol Manuel Montoya a fost nevoit să improvizeze echipa pentru meciul din această seară. Absențele celor doi se adaugă celor ale altor nume importante precum Mihai Popescu, Tudor Stănescu, Valentin Ghionea, Marius Sadoveac, Cristian Fenici sau Alexandru Csepreghi, doar ca să dăm câteva exemple, astfel încât înfrângerea cu 24:23 (12:11) nu este chiar una surprinzătoare.

Scorul putea fi mult mai aspru pentru băieții noștri, care au fost conduși cu 22:18 cu nouă minute înainte de final, dar portarul Ionuț Iancu a limitat avansul gazdelor și le-a permis colegilor să revină pe tabelă până la final.

Golurile echipei noastre au fost marcate de Grigoraş - 6, Csog - 5, Bujor, Rotaru - câte 4, Racoțea - 2, Soare, Szoke - câte unul.

Ultimele partide ale tricolorilor se vor disputa miercuri, 12 iunie pe teren propriu cu Portugalia și sâmbătă, 16 iunie în deplasare cu Franța. Pentru a mai spera la calificarea la turneul final, acolo unde vor merge primele două locuri în grupă, dar și alte patru echipe clasate pe locul 3 în cele opt grupe cu cel mai bun punctaj, tricolorii au nevoie de cel puțin trei puncte din ultimele două partide.

 

Clasamentul grupei a 6-a este următorul:

1. Franța  6 pct

2. Portugalia  6

3. România  2

4. Lituania  2

Alte știri din Handbal