Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Volei
Preliminarii CE: Ratăm victoria cu Spania. Calificarea se joacă miercuriRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
05 Ian 2019

Preliminarii CE: Ratăm victoria cu Spania. Calificarea se joacă miercuri

Desfășurat la Alexandria, meciul dintre selecționatele României și Spaniei contând pentru grupele de calificare pentru Campionatul European 2019 la volei feminin s-a încheiat cu o victorie dramatică a formației iberice.

Tricolorele pregătite de antrenorul bulgar Nikolay Ivanov avea nevoie de o victorie pentru a-și asigura calificarea la turneul final programat să se dispute între 3 august și 8 septembrie în Ungaria, Polonia, Slovacia și Turcia și porneau drept favorite în fața Spaniei după victoria cu 3:0 repurtată în luna august a anului trecut în deplasare. Un prim set câștigat la sprint de la 22:22 la 25:22 a lăsat să se întrevadă o victorie a fetelor noastre mai grea decât se estima, însă calculele au fost date peste cap de spanioloaice care au trecut la cârma jocului încă din startul actului secund pe care l-au câștigat de o manieră categorică la 9 puncte diferență. Un scenariu similar l-a avut și setul al treilea, dar tricolorele au revenit pe finalul acestuia și au izbutit să egaleze la 23, însă echipa oaspete a obținut cele două puncte necesare închiderii setului.

Cu cuțitul la os, fetele noastre au început mai bine setul 4, dar au fost egalate la 7, la 10 și la 11, pentru ca ibericele să se distanțeze la 15:11. Baciu, Faleș, Onyejekwe se mobilizează și compensează lipsa lui Salaoru, ieșită accidentată din teren, și revin pentru 15:15, mențin egalitatea până la 18:18 și se detașează până la 24:19, rezistă revirimentului oaspetelor și tranșează setul la 21.

Tiebreak-ul este unul pe muchie de cuțit și de la 13:13 spanioloaicele tranșează soarta meciului cu mai multă luciditate. Scor final România – Spania 2:3 (25:21, 16:25, 23:25, 25:21, 13:15) și acumulând 4 victorii și o înfrângere, ibericele conduc clasamentul grupei F de calificare.

Cu o etapă înainte de finalul calificărilor și-au asigurat biletele pentru turneul final, iar lupta pentru locul secund se va da între România și Bosnia-Herțegovina, ambele cu câte 3 victorii și 2 înfrângeri. Criteriul de departajare este numărul de victorii, astfel încât meciul de miercuri, 9 ianuarie din deplasarea de la Lukavac este decisiv. În aceeași măsură, nu putem decât să regretăm victoria scăpată printre degete în prima etapă a grupei F când în 15 august, la Craiova, fetele noastre au pierdut 2:3 meciul tur cu selecționata bosniacă după ce au condus cu 2:0 la seturi și au cedat setul al treilea de la 23:23.

Alte știri din Volei