Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Preliminarii CE: Pierdem și în fața FranțeiRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
28 Oct 2018

Preliminarii CE: Pierdem și în fața Franței

Selecționata României a suferit în această seară a doua înfrângere în campania de calificare la Campionatului European din 2020. După meciul pierdut în runda inaugurală în deplasarea din Portugalia, jucătorii pregătiți de Manuel Montoya au intrat pe terenul din Polivalenta clujeană cu dorința de a repara imaginea afectată de prestația ștearsă din urmă cu câteva zile.

Susținuți de publicul clujean, tricolorii au început excelent partida contra Franței, multipla medaliată cu aur în toate competițiile majore, Olimpiade, campionate mondiale sau continentale. Fanilor handbalului românesc nu le-a venit să creadă când în minutul 10 tabela indica scorul de 4:0 în favoarea băieților noștri, dar un time-out cerut de Didier Dinart, antrenorul ”cocoșilor galici”, a reechilibrat cursul jocului și egalarea a venit cu cinci minute înainte de pauză, scor 9:9. Ultimele minute au aparținut Franței, care a înscris de două ori în inferioritate numerică și a plecat la cabine cu avantaj de trei goluri, 9:12.

În partea a doua a jocului revenirea tricolorilor nu s-a întâmplat, francezii mărind ecartul în mod constant de la 9:13 la 10:16, 12:19 și 15:23 la jumătatea reprizei. În numai cinci minute, pe fondul ratărilor și a barelor lovite cu obstinație de români, oaspeții au mărit diferența la 11 goluri, 16:27, pentru a pune capăt partidei cu un avantaj de 10 lungimi.

România – Franța 21:31 (9:12) a fost rezultatul final al partidei care ne-a arătat potențialul selecționatei noastre, dar și cât mai este de muncă pentru a prinde unul dintre primele două locuri în grupă, locuri de asigură calificarea directă la turneul final de peste doi ani.

Golurile României au fost marcate de Humet - 5, Racoțea - 4, Bujor, Ghionea - câte 3, Szasz - 2, Căbuț și Fotache - câte 1. Următoarea partidă a tricolorilor se va disputa pe teren propriu în 10 aprilie 2019, oaspete urmând a fi selecționata Lituaniei, cea care astăzi a pierdut 23:24 (10:12) la Klaipeda contra Portugaliei.

Alte știri din Handbal