Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Volei
Preliminarii CE: Două succese pentru echipele naționaleBogdan Danescu / Mediafax Foto
22 Aug 2018

Preliminarii CE: Două succese pentru echipele naționale

Aflate în plină desfășurare, meciurile din campania de preliminarii pentru ediția 2019 a Campionatelor Europene de volei feminin și masculin ne-au adus motive de bucurie în această seară.

În Sala Polivalentă din Craiova fetele au disputat a treia lor partidă, adversară fiind echipa Letoniei. După înfrângerea contra selecționatei din Bosnia și Herțegovina cu scorul de 2:3 și victoria în deplasare 3:0 cu Spania, a urmat prima victorie pe teren propriu. Jucătoarele antrenate de bulgarul Nikolai Ivanov, aflat pentru al doilea meci la cârma naționalei, s-au impus fără drept de apel, scor 3:0 (25:11, 25:18, 25:22) și privesc cu încredere returul de la Jeglava, Letonia, programat duminică, 26 august, de la ora 17:00.

În celălalt meci al grupei, Spania a învins în pe teren propriu Bosnia și Herțegovina cu 3:0 și rămâne în cărțile calificării. România se află pe primul loc în clasamentul grupei F cu 7 puncte, urmată de Spania cu 6 și Bosnia și Herțegovina cu 5 puncte, Letonia fiind ultima clasată cu 0 puncte și setaveraj 0:9. Returul din Letonia încheie campania de vară, ultimele două partide ale tricolorelor fiind programate pe teren propriu cu Spania pe 6 ianuarie și în deplasare în Bosnia și Herțegovina în 9 ianuarie anul viitor.

Selecționata masculină s-a deplasat în Finlanda pentru cel mai greu meci al grupei de trei din care mai face parte și Danemarca. Calificați la Campionatul Mondial ce va începe în curând în Bulgaria, finlandezii porneau drept mari favoriți ai jocului, însă băieții pregătiți de Dănuț Pascu și Ovidiu Macarie au făcut un meci frumos și s-au impus în cinci seturi, scor 3:2 (25:18, 21:25, 25:22, 18:25, 15:6).

Celor două puncte din victoria de la Craiova cu Danemarca li s-au adăugat astfel alte două, tricolorii instalându-se la conducerea grupei A cu 4 puncte, la egalitate cu Finlanda, dar cu setaveraj mai bun 6:4 față de 5:4, Danemarca ocupând ultima poziție cu un punct. Urmează meciul retur cu Finlanda duminică, 26 august la Craiova, o victorie de trei puncte fiind necesară și suficientă pentru a obține calificarea directă indiferent de rezultatul ultimului meci, returul din deplasare cu Danemarca ce se va disputa pe 9 ianuarie 2019.

Alte știri din Volei