Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Preliminarii CE: Debut cu dreptul în campania Euro 2020Bogdan Balas / SportPictures.eu
25 Sep 2019

Preliminarii CE: Debut cu dreptul în campania Euro 2020

În Sala Sporturilor Dumitru Popescu Colibași din Brașov, selecționata feminină a României a disputat contra Ucrainei primul meci din faza a doua a calificărilor la Campionatul European 2020 la handbal feminin. România face parte din grupa 7 alături de Ucraina, Polonia și Insulele Feroe, primele două clasate urmând să obțină direct biletele la turneul final ce va fi organizat anul viitor de Danemarca și Norvegia pentru a doua oară după ediția din 2010.

Partida contra Ucrainei a constituit primul meci din al doilea mandat la cârma naționalei al lui Tomas Ryde, tehnicianul celor de la CSM București revenind la conducerea tehnică după plecarea în Rusia a lui Ambros Martin. Ryde a fost cel care a stat pe banca României în turneul final al Campionatului Mondial din 2016 când tricolorele au obținut medalia de bronz în Danemarca. Jocul contra ucrainencelor a fost unul fără emoții, după un start relativ echilibrat tricolorele trecând în avantaj cu 3-4 goluri grație Cristinei Laslo, cea care a fost playmaker-ul echipei, și a prestației între buturi a Iuliei Dumanska.

Scorul final a fost 27:24 (15:12) în favoarea fetelor noastre, golurile fiind înscrise de Laslo 8, Buceschi 6, Ardean 3, Udriștioiu 3, Pintea 3, Bucur 2, Ostase 1, Moisă 1.

De consemnat anunțul Valentinei Ardean-Elisei de retragere de la echipa națională după 15 ani de când a îmbrăcat prima oară tricoul galben, ea fiind desemnată cea mai bună extremă stânga la Mondialul din 2005, atunci când România a cucerit medaliile de argint.

Alte știri din Handbal