Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Volei
Preliminarii CE: Calificare dramatică a voleibalistelorRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
09 Ian 2019

Preliminarii CE: Calificare dramatică a voleibalistelor

Meciul decisiv pentru calificarea la Campionatul European 2019 la volei feminin s-a încheiat cu o victorie muncită, dar pe deplin meritată a jucătoarelor tricolore.

Ultima partidă din cadrul grupei F s-a disputat la Lukavac pe terenul propriu al selecționatei Bosniei și Herțegovina, cea care în prima partidă a grupei reușise să ne învingă în set decisiv la Craiova. Tricolorele pregătite de antrenorul bulgar Nikolay Ivanov și-au luat revanșa fără a o avea în teren pe cea mai bună jucătoare a lotului, Adina Salaoru, accidentată în timpul partidei pierdute sâmbătă cu Spania la Alexandria și au învins tot în tiebreak pentru a-și asigura unul dintre primele două locuri în clasamentul grupei.

Cu Ioana Baciu în calitate de lider al echipei, tricolorele s-au impus cu 3:2 (25:17, 19:25, 21:25, 25:17, 15:9) după o oră și 55 de minute de joc după ce au avut tăria de a reveni de la 1:2 la seturi pentru a obține victoria decisivă.

Ioana Baciu a contribuit cu 26 de puncte, 25 fiind din atacuri reușite, fiind urmată de Ana Cristina Cazacu cu 13 puncte și Nneka Onyejekwe cu același număr de puncte, aceasta trecându-și în cont 6 blocaje reușite la fileu.

Cu un total de 13 puncte din 4 victorii și 2 înfrângeri, România termină pe locul 2 după Spania care a adunat 14 puncte din 5 victorii și o înfrângere, ambele selecționate obținând calificarea la turneul final programat să se dispute între 3 august și 8 septembrie în Ungaria, Polonia, Slovacia și Turcia.

Alte știri din Volei