Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Volei
Preliminarii CE: Băieții revin la turneul final după 24 de aniBogdan Danescu / SportPictures.eu
26 Aug 2018

Preliminarii CE: Băieții revin la turneul final după 24 de ani

Al doilea meci de pe teren propriu din campania de preliminarii pentru ediția cu numărul 31 a Campionatelor Europene de volei masculin a consfințit calificarea băieților pregătiți de Dănuț Pascu și Ovidiu Macarie la turneul final ce va avea loc între 13 și 29 septembrie 2019.

Disputat în Sala Polivalentă din Craiova la numai patru zile după victoria din deplasare de la Helsinki, jocul contra Finlandei a fost câștigat de tricolori cu scorul de 3:1 (26:24, 25:22, 20:25, 25:21) și cu trei victorii din tot atâtea partide câștigă grupa A din care mai face parte și Danemarca. Cu principal criteriu de departajare numărul de victorii, România nu mai poate fi ajunsă de Finlanda, care are un succes și încă un meci de disputat, sau de Danemarca, fără victorie și cu două meciuri de jucat, ultimul fiind contra tricolorilor pe 9 ianuarie 2019 la Copenhaga.

Turneul final ce va cuprinde 24 de echipe se va disputa pentru prima dată în istorie în patru țări, Franța, Slovenia, Belgia și Olanda, țări calificate din oficiu. Acestora li se adaugă alte 8 selecționate calificate ca urmare a clasării la ediția 2017 a turneului final al campionatului continental – Rusia, Germania, Serbia, Italia, Bulgaria, Cehia, Polonia, Turcia, precum și Grecia, câștigătoare a grupei preliminare G în condiții similare cu naționala noastră.

Ultima participare a României la un turneu final a fost în 1995 în Grecia, acolo unde s-a clasat pe ultimul loc, 12. În palmaresul tricolorilor este un titlu continental în 1963 cucerit pe teren propriu, medalii de argint în 1955 tot pe teren propriu și în 1958 în Cehoslovacia și două medalii de bronz în 1971 în Italia și în 1977 în Finlanda.

Alte știri din Volei