Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Poziția Fotbal Club Rapid referitoare la marca clubuluiRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
07 Mai 2020

Poziția Fotbal Club Rapid referitoare la marca clubului

Miercuri, 6 mai, Curtea de Apel București a făcut publică decizia privitoare la sigla clubului Rapid. În baza acestei decizii, această siglă va putea fi folosită atât de către echipa din Liga a 2-a cât și de AFC Rapid, club aflat în Liga a 4-a. Decizia vine în urma solicitării înaintate instanțelor competente de către Fotbal Club Rapid, echipa aflată în liga secundă, cu privire la dreptul exclusiv asupra emblemei, răspunsul Curții de Apel fiind de respingere a acestei acțiuni, decizia fiind definitivă.

În urma acestei decizii a instanței, Fotbal Club Rapid a dat publicității pe site-ul oficial următorul comunicat:

"Fapt – în anul 2018, FC Rapid a achiziționat în licitație publică, pentru suma de 400.000 euro plus TVA marca Fotbal Club Rapid.

Din anul 2019, FC Rapid se află în litigiu cu entitatea AFC care solicita anularea mărcii Fotbal Club Rapid, achiziționată la licitație publică. Litigiul este înregistrat la Tribunalul București în prima instanță.

Printr-o acțiune separată, clubul FC Rapid a solicitat instanței de judecată să interzică provizoriu, pe durata judecării litigiului anterior menționat, utilizarea mărcii Fotbal Club Rapid, achiziționată la licitație, de către entitatea AFC.

Ca urmare, prin ordonanța președențială, instanța a interzis entității AFC utilizarea marcii Fotbal Club Rapid până la obținerea unei sentințe definitive în litigiul de fond.

Entitatea AFC a formulat apel la această ordonanță. Instanța de apel a apreciat diferit de instanța de fond și ne-a respins această cerere cu caracter provizoriu. Aceasta este semnificația deciziei de instanță evocată, astăzi, în presă.

Clubul Rapid NU a pierdut dreptul de utilizare al numelui (drept câștigat prin achiziția din licitație publică a mărcii Rapid) și continuă litigiul cu entitatea AFC pe speța utilizării abuzive de către aceasta a mărcii achiziționate la licitație publică.

Vom clarifica aceste nuanțe juridice în intervenții publice, în zilele următoare, și invităm întreaga suflare rapidistă la calm și echilibru, pentru a ramâne concentrați pe obiectivele sezonului în curs."

Alte știri din Fotbal