Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Potaissa scrie istorieSportPictures.eu
30 Apr 2014

Potaissa scrie istorie

Premieră pentru sporturile de echipă din Turda: echipa de handbal masculin Potaissa Turda a reuşit să confirme locul doi ocupat la finele sezonului regulat în ierarhia Ligii Naţionale, calificându-se în turneul pentru medalii, după victoria din "decisivul" cu Dinamo, meci desfăşurat marţi, 29 aprilie.

Revelaţia acestei stagiuni a câştigat cu 2-1 la general partidele disputate în faza eliminatorie a play-off-ului Ligii Naţionale, după ce pe terenul bucureştenilor pierduse primul joc.

Acasă însă, după ce egalase luni situaţia la general, impunându-se cu 28-22, a reuşit să câştige şi a doua partidă cu scorul de 30-24, la pauză 15-13, conducând ostilităţile pe toată durata acestei dispute.

În prima repriză gazdele s-au instalat în fotoliul câştigătorului încă din primele minute, evoluţia scorului, 6-4 în minutul 10, 11-8 în minutul 20, 15-13 la pauză, fiind un comentariu suficient.

Ce a inceput bine, a continuat după pauză şi mai bine pentru turdeni, care după zece minute se distanţaseră la patru goluri: 20-16 în minutul 40. Dinamo a avut o uşoară revenire între minutele 40 şi 50, când a redus handicapul de pe tabelă la trei goluri: 23- 20 pentru Potaissa, dar finalul a aparţinut în totalitate gazdelor, care au înscris de şapte ori, în timp ce oaspeţii, cu numai patru goluri marcate şi-au văzut irosite toate şansele de a accede în turneul pentru medalii.

S-a terminat 30-24 şi după doar trei ani în primul eşalon al handbalului masculin românesc, Potaissa Turda se va clasa pe podium şi din toamnă va participa într-o competiţie europeană intercluburi.

Mai departe, handbalistii din Turda vor juca pentru locurile 1–3, cu Ştiinţa Dedeman Bacău, formaţie calificată în dauna Energiei Târgu-Jiu, si învingătoarea dublei sau triplei dintre HCM Constanţa, campioana en-titre şi HC Odorhei (scorul in acest moment fiind 1-0 pentru HCM Constanţa).

Alte știri din Handbal