Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Petre Grigoraș, noul antrenor al lui ASA Tg. MureșBogdan Danescu / Mediafax Foto
29 Dec 2015

Petre Grigoraș, noul antrenor al lui ASA Tg. Mureș

Conducerea clubului ASA Tîrgu-Mureș a anunțat că noul antrenor principal al formației este Petre Grigoraș. După negocierile purtate în ultima perioadă, cele două părți au ajuns la un acord final în cursul dimineții de mați.

Ca jucător, Petre Grigoraș a evoluat de-a lungul carierei la Aerostar Bacău, FCM Bacău, Steaua, Farul Constanța, Dobrudzha Dobrich, Levski Sofia, Lokomotiv Plovdiv (toate 3 din Bulgaria) și Universitatea Cluj.

În calitate de tehnician a debutat ca secund la Farul Constanța, în anul 1999, fiind apoi principal la aceeași formație (2000-2002). Au urmat apoi FC Onești (2002-2003), Petrolul Moinești (2003-2004), din nou Farul (2004-2005), Oțelul Galați (2005-2009 și 2013), Poli. Iași (2009-2010), două mandate la Pandurii Tg. Jiu (2010-2013, 2014) și CFR Cluj (2013).

"M-a bucurat foarte mult propunerea venită din partea conducerii clubului ASA Tîrgu-Mureș. Recunosc că nu am stat prea mult pe gânduri, deoarece este o oportunitate pentru mine. Am urmărit echipa în meciurile de la televizor și pot spune că ASA este o echipă frumoasă, cu un trecut - recent, elegant. A câștigat Supercupa, s-a luptat până în ultima etapă la titlu. Pentru început, principalul obiectiv este, bineînțeles, calificarea în play-off. După ce acest obiectiv va fi îndeplinit ne putem gândi și la altceva. Suntem și la doar două meciuri de a lupta pentru un nou trofeu, în Cupa României. Vom vedea ce va fi. Știu că echipa are condiții foarte bune de pregătire, o bază frumoasă și un stadion cochet. Îmi aduc aminte de meciurile disputate la Tîrgu-Mureș, în calitate de adversar, toate au fost frumoase, atmosferă extraordinară, oameni superbi. Îmi era dor să revin în antrenorat și sper ca, prin jocul prestat de echipă, să nu-i dezamăgim pe suporteri.", a declarat noul Petre Grigoraș.

El va fi ajutat de către antrenorul secund Marian Dinu și de preparatorul fizic Ciprian Prună.

Ca jucător, secundul Marian Dinu a evoluat pentru Farul Constanța și Callatis Mangalia fiind, cu 284 de meciuri în tricoul celor de la Farul, pe locul 2 în ierarhia prezențelor la formația constănțeană. Lucrează de mulți ani cu Petre Grigoraș, în calitate de secund al acestuia.

Preparatorul fizic, Ciprian Prună, și-a început activitatea în 2002, la Centrul de Copii șu Juniori de la Sportul Studențesc. Între 2003-2009 a lucrat la grupele de copii și juniori de la Steaua, dar și la echipa secundă a clubului, trecând apoi la Academia Hagi și FC Vaslui. În ultimul an și jumătate a activat la Steaua, cucerind toate cele 3 trofee: campionat, Cupă și Cupa Ligii.

 

sursa: asatirgumures.ro

Alte știri din Liga 1