Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Atletism
powered by BenQ
Peste 7.000 de alergători sunt așteptați la semi-maratonul internațional de la BucureștiBogdan Iordache / Mediafax Foto
16 Mai 2014

Peste 7.000 de alergători sunt așteptați la semi-maratonul internațional de la București

Peste 7.000 de alergători, din 50 de țări, sunt așteptați la semi-maratonul internațional de la București, ediția 2014, care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni.

Organizatorii celei de-a 3-a ediții a Petrom Bucharest International Half Marathon au oferit joi, în cadrul unei conferințe de presă, detalii despre aceste eveniment.

Valeria Răcilă van Groningen, președintele Asociația Bucharest Running Club, a precizat că sâmbătă, 17 mai, se vor desfășura cursele copiilor pe categorii de vârstă, 6-7 ani pe 0,85 km, 8-9 ani pe 1,4 km și 10-12 ani pe 1,4 km. Copiii de peste 12 ani pot participa duminică, la cursa populară.

Duminică, 18 mai, se vor mai alerga cursa individuală pe 10,548 km, ștafeta de 4 x 5,27 km, cursa populară de 2,9 km și semi-maratonul pe o distanță de 21,097 km.

Startul la semi-maraton se va da duminică, ora 8,30, din Piața Constituției.

Valeria Răcilă van Groningen a anunțat, în cadrul conferinței de presă, că sunt așteptați la București, alergători de elită din Kenya, Maroc și Egipt, favoriți pentru primele locuri la semi-maraton.

Prezent la întâlnirea cu gazetarii, Marcel Octavian Nicolaescu, viceprimarul Capitalei, a menționat că la finalul acestei săptămâni se dă startul unor manifestări sportive și culturale dedicate orașului București, iar pentru maratonul programat în luna octombrie se dorește realizarea unui circuit care să arate participanților frumusețile monumentelor bucureștene.

Președintele Asociația Bucharest Running Club a declarat că o parte din sumele provenite din înscrierea participanților vor fi donate pentru 13 cauze umanitare.

Pe toată durata curselor, participanții vor fi ajutați de peste 500 de voluntari.

Vineri, între orele 13,00-20,00 și sâmbătă, între orele 11.00-20,00, continuă înscrierile în Piața Constituției pentru alergătorii la curse.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Atletism