Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Motorsport
powered by Shell
Peste 40 de piloți la etapa 3-a a Campionatului Național de Karting Dunlop din acest weekendbogdanbarabas.ro
01 Iul 2016

Peste 40 de piloți la etapa 3-a a Campionatului Național de Karting Dunlop din acest weekend

Cea de-a treia etapă a Campionatului Național de Karting Dunlop 2016 se va desfășura sâmbătă și duminică pe circuitul Amckart din Tunari, acolo unde au confirmat prezența peste 40 de piloți cu vârste plecând de la 6 ani, anunță Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS) într-un comunicat.

Considerat principala rampă de lansare pentru marea performanță în motorsportul mondial, după ce nume mari precum frații Schumacher, Ayrton Senna și Lewis Hamilton au făcut primii pași aici, kartingul are și în țara noastră tot mai mulți adepți, iar cei mai mici participanți la etapa din acest weekend sunt Eric Zlăteanu (6 ani) și frații Iulia (6 ani) și Andrei Berea, care vor concura la clasa Kid.

De altfel, FRAS a lansat în acest an Școala Națională de Karting prin intermediul căreia li se va oferi șansa copiilor talentați de a începe o carieră în motorsport.

Campionatul Național de Karting Dunlop este împărțit pe 10 clase, iar cele mai puternice karturi, cele din clasa KZ, pot atinge 100 de km/h în doar 3 secunde. De asemenea, pe circuite care o permit, se poate ajunge la o viteză de aproape 200 km/h.

„În primul rând, pentru cei mici trebuie privit ca o distracție, iar odată cu trecerea timpului, se pot gândi la performanță. Cu siguranță, prin karting se poate face tranziția de la pasiune spre o carieră”, a declarat președintele FRAS, Norris Măgeanu.

De altfel, tot mai mulți piloți de raliu și-au îndrumat copiii spre acest sport printre care Adrian Drăgan, Istvan Soos, Gabi Imre, sau Andrei Cașcaval, fiii acestora participând la etapele de karting din cadrul FRAS. Mai mult, seniorii Imre și Soos vor lua startul la rândul lor la evenimentul de pe Amckart, la clasa KR DD2 Masters.

În cadrul etapei va avea loc și Cupa Presei la karting, care se va desfășura duminică, de la ora 13:30, jurnaliștii urmând să se întreacă în primul eveniment de acest gen din țară.

Etapa de pe circuitul Amckart va debuta sâmbătă, 2 iulie, de la ora 09:00, cu antrenamentele libere, iar de la ora 15:15 vor debuta calificările pentru cursa propriu-zisă, programată o zi mai târziu. Campionii celei de-a treia etape vor fi desemnați duminică, imediat după competiția care va debuta la 10:45.

Alte știri din Motorsport