Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Atletism
powered by BenQ
Perspective noi pentru atletismul balcanicRazvan Lupica / Mediafax Foto
26 Iul 2014

Perspective noi pentru atletismul balcanic

Astăzi începe ediția cu numărul 73 a Campionatelor Balcnice de atletism, care vor avea loc la Pitești, pe Stadionul Nicolae Dobrin. La ședința din ziua care a precedat începerea competiției, Galia Puhaleva, director de relații internaționale al Federației Bulgare de Atletism, care îndeplinește în același timp și funcția de secretar general al Asociației Balcanice de Atletism, ne-a declarat că există reale posibilități de dezvoltare pentru atletismul balcanic. În susținerea acestei idei, Puhaleva a precizat că în luna ianuarie 2015, o selecționată balcanică va face deplasarea la Dubai, pentru un meci bilateral cu echipa statelor din Golful Persic, formată din atleți care provin din Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar, Arabia Saudită sau Emiratele Arabe Unite. Cu această ocazie se va participa și la Maratonul din Dubai, eveniment de mare amploare, programat în perioada respectivă.

Pe de altă parte, forul sloven de atletism a venit cu propunerea înființării unei întreceri balcanice pe echipe, denumită Balcanation. La momentul actual, 15 țări sunt membre ale Asociației Balcanice de Atletism, în ordine alfabetică acestea fiind Albania, Armenia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cipru, Georgia, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia și Turcia. De asemenea, există iscuții cu alte trei țări care doresc să intre în familia balcanică, acestea fiind Ungaria, Ucraina și Cehia.

În cazul în care extinderea va avea loc, Asociația Balcanică va ajunge la o treime din numărul țărilor europene, iar, evident și implicit, valoarea competițiilor de pe agenda sa va crește. 

Alte știri din Atletism