Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Atletism
powered by BenQ
Perioada de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo a fost suspendată până la 1 decembrie 2020
09 Apr 2020

Perioada de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo a fost suspendată până la 1 decembrie 2020

World Athletics a anunțat marți, 7 aprilie, că perioada de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo este suspendată începând cu 6 aprilie 2020 până la 30 noiembrie 2020.

În această perioadă, rezultatele obținute în cadrul oricărei competiții nu vor fi luate în considerare pentru standardele de calificare la JO de la Tokyo sau pentru clasamentele mondiale, a căror publicare va fi, de asemenea, suspendată.

Rezultatele vor continua să fie înregistrate în scopuri statistice, inclusiv pentru recordurile mondiale, sub rezerva condițiilor aplicabile. Dar nu vor putea stabili statutul de calificare pentru un sportiv.

Sub rezerva că situația globală va reveni la normal, perioada de calificare va fi reluată la 1 decembrie 2020 și va continua până la noul termen de calificare din 2021, stabilit de Comitetul Olimpic Internațional. Perioada totală de calificare, care a început în 2019, va fi cu patru luni mai lungă decât a fost inițial.

Comentând decizia, Sebastian Coe, președintele World Athletics, a declarat: „Sunt recunoscător pentru munca și feedback-ul detaliat, și care cred că suspendarea calificărilor în această perioadă dă mai multă certitudine pentru planificarea și pregătirea sportivilor și este cea mai bună modalitate pentru a aborda corectitudinea în ceea ce este de așteptat să fie furnizarea inegală a oportunităților de competiție pe glob pentru sportivi, având în vedere provocările restricțiilor de călătorie internațională și de frontieră guvernamentală”.

Sportivii care au îndeplinit deja standardul de calificare de la începutul perioadei în 2019 rămân calificați și vor fi eligibili pentru selecție de către Federațiile Membre și Comitetele Olimpice Naționale, împreună cu ceilalți sportivi care se vor califica în perioada prelungită de calificare. Sfârșitul perioadelor de calificare olimpică este 31 mai 2021 (pentru 50 km marș și maraton) și 29 iunie 2021 pentru toate celelalte evenimente.

 

sursa: csmbucuresti.ro

Alte știri din Atletism