Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Penalty ratat, meci pierdutSportPictures.eu
17 Mar 2014

Penalty ratat, meci pierdut

Oțelul Galați a primit vizita Ceahlăului Piatra Neamț într-un meci ce avea o importanță specială pentru gazde, aflate în zona ”nisipurilor mișcătoare”. Nemțenii veneau după trei egaluri consecutive, în timp ce oțelarii reveneau pe teren propriu după victoria în deplasare cu FC Brașov și sperau să lege două victorii consecutive.

Gazdele încep mai bine și după transversala lui Astafei din minutul 10, șapte minute mai târziu Giurgiu cade în careu de lângă un fundaș nemțean și Sebastian Colțescu indică punctul cu var. Astafei execută pe centru, însă Calancea își lasă un picior în spate și reușește să respingă. Urmează o perioadă de fotbal neconcludent, fără ocazii mari, și când spectatorii așteptau fluierul de final al primei reprize, jucătorii de sub Pietricica dau lovitura. Venit în careu la un corner, Cânu reușește să reia de lângă Lovin, din 2 metri, cu capul sub transversală.

Un gol în minutul 44 toarnă plumb în ghete celor care îl primesc, dar gazdele se remontează la pauză și pornesc pline de avânr în repriza secundă. Aplombul lor se stinge treptat după ce Tudorie ratează singur cu Calancea în minutul 55, după ce a preluat elegant o pasă ”printre” primită în interiorul careului. Gălățenii își pierd coerența în exprimare și nu mai reușesc nimic în actul secund, spre deosebire de oaspeți, care șarjează pe contraatac în câteva rânduri, cele mai periculoase fiind acțiunile din minutele 73, când Golubovici reia cu capul în cădere, și 82, prin Constantinescu, al cărui șut a fost blocat de Goicoechea.

Scor final 0-1 (0-1), iar Oțelul este pe 13, la egalitate de puncte – 24 – cu ocupanta locului 14, Săgeata Năvodari, și cu unul mai mult decât Viitorul Constanța, primii sub linie. Ceahlăul a făcut 33 de puncte și urcă pe locul 7.

 

Oţelul Galați (antrenor Ewald Lienen): Goicoechea - I. Filip (min. 74 Al. Zaharia), Prestia, Sipovici, D. Popescu - Cooper, G. Giurgiu, Lovin (min. 88 Gavrilă), Băjenaru - Tudorie, Astafei (min. 70 Henrique)

Alte rezerve: Abraham, Mişelăricu, Sevillano, Sg. Costin

Ceahlăul Piatra Neamț (antrenor Costel Ilie): Calancea - Dumitraş, Cânu, Marc, Vaidas - Vl. Achim (min. 87 E. Jula), Onciu - Ad. Gheorghiu, L. Garcia (min. 71 Al. Ichim), Chitoşcă (min. 55 M. Constantinescu) - Golubovici

Alte rezerve: Jovici, L. Cazan, M. Rusu, Popadiuc

Alte știri din Fotbal