Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Pattaya Open: Sorana trece la simplu, Alexandra se oprește la dubluAFP / Mediafax Foto
29 Ian 2014

Pattaya Open: Sorana trece la simplu, Alexandra se oprește la dublu

Alexandra Dulgheru a deschis ziua de tenis a jucătorilor români, în meciul pe care l-a disputat în primul tur al open-ului thailandez alături de japoneza Shuko Aoyama (locul 38 în clasamentul de dublu WTA) împotriva dublului cap de serie numărul 4 format din chinezoaicele Shuai Peng și Shuai Zhang. La capătul unui meci care a durat o oră, Alexandra și Shuko au cedat în două seturi (6-3 6-3), iar Alexandra rămâne să se concentreze pe traseul ce îl are de parcurs pe tabloul de simplu al competiției, acolo unde o va reîntâlni pe una dintre adversarele din meciul de astăzi – Shuai Peng, locul 50 WTA la simplu și cap de serie numărul 8. Meciul este programat mâine în jurul prânzului și o victorie o poate aduce pe Alexandra în sferturile de finală, acolo unde Sorana Cîrstea și-a câștigat deja locul în urma meciului disputat astăzi.

Sorana a întâlnit-o pe americanca Alison Riske, numărul 47 în clasamentul WTA. Un ghem foarte disputat, în debutul meciului, a stabilit, parcă, ierarhia în meci. Este vorba de ghemul 3, în care, pe serviciul Soranei, s-a ajuns la avantaj și Alison a avut o șansă de break. Sorana reușește până la urmă să convertească a treia minge de ghem și apoi profită de momentul bun pentru a câștiga un break alb. Face 4-1, iar Alison revine cu break pentru 4-3. Sorana face rebreak și închide primul set cu 6-3 după 40 de minute. Actul doi începe cu break-ul Soranei care se detașează apoi, ușor-ușor, până la 5-1 și încheie setul cu 6-4 și meciul în 80 de minute. În sferturi, Cîrstea o va întâlni pe cea mai bine clasată dintre gemenele Pliskova, Karolina, ocupanta locului 66 în clasamentul de simplu WTA.

Alte știri din Tenis de câmp