Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Pattaya Open: Sorana Cîrstea iese în sferturiAFP / Mediafax Foto
31 Ian 2014

Pattaya Open: Sorana Cîrstea iese în sferturi

Un meci ca un roller-coaster a avut astăzi Sorana Cîrstea, la capătul căruia și-a făcut ieșirea din turneul thailandez.

În întâlnirea cu cehoaica Karolina Pliskova, ocupanta locului 66 în clasamentul WTA, Sorana a pornit cu un break și a menținut un ritm susținut, care i-a permis să își securizeze serviciul și să își adjudece alte două ghemuri pe cel al cehoaicei pentru a închide setul cu scorul de 6-1. Trei șanse de break primite și toate trei valorificate de Sorana păreau că duc la un meci perfect pentru ea.

Situația se echilibrează în setul secund, după ce Sorana își cedează din start serviciul, pentru a-l recupera imediat. Urmează o lungă perioadă în care fiecare combatantă câștigă pe propriul serviciu, cu un punct de inflexiune la scorul de 5-4 pentru Sorana, când, pe serviciul Karolinei, jucătoarea noastră are la dispoziție două mingi de meci pe care nu a reușit să le convertească. Acesta pare să fi fost momentul în care jocul a luat o turnură nefavorabilă Soranei. Ajunsă în tiebreak, ea devine de nerecunoscut și cedează inițiativa Klaudiei, care sprintează până la 5-0 și încheie cu 7-3.

Despre setul decisiv nu ar fi prea multe de spus. Procentul de 27% (10 din 36) de puncte câștigate din totalul celor jucate și cel de 31% (6 din 19) de puncte adjudecate pe propriul serviciu nu o puteau ajuta pe Sorana să emită pretenții. Setul se încheie cu 6-0 în favoarea cehoaicei, care avansează în semifinală, în timp ce Sorana se îndreaptă spre Doha, unde va juca la Qatar Total Open, cu o zestre de 60 de puncte WTA și 6.200 USD.

Alte știri din Tenis de câmp