Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Natație
Participare record la Campionatele Internaționale de înot ale RomânieiRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
24 Mai 2017

Participare record la Campionatele Internaționale de înot ale României

Într-o conferință de presă avancronică pentru ediția a III-a a Campionatelor Internaționale de înot ale României, Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, a precizat că la ediția din acest an vor participa 366 de sportivi (226 la masculin și 140 la feminin), din 9 țări, acest număr fiind record, după edițiile anterioare, în care s-au contabilizat 278 de înotători în 2015, respectiv 341 de înotători în 2016.

Loturile naționale ale României sunt compuse din 40 de sportivi, 7 la seniori și 33 la juniori, iar primele 6 performanțe, în raport cu tabela internațională de punctaj FINA, vor fi răsplătite cu premii în bani, în valoare cumulată de 28 000 de euro.

”Sperăm ca înotătorii noștri să îndeplinească baremurile de calificare la competițiile de obiectiv cum sunt Campionatele Mondiale de seniori, Campionatele Europene de juniori și Festivalul Olimpic al Tineretului European. Acesta este scopul principal pentru organizarea Campionatelor Internaționale ale României, ca înotătorii noștri să își poată realiza acasă criteriile de accedere la marile competiții. Ne bucură faptul că România, prin această competiție, se află din nou pe harta marilor întreceri internaționale”, a spus Camelia Potec.

Campionatele Internaționale de înot ale României se desfășoară în perioada 25-28 mai, la Bazinul ”Anatol Grințescu” din incinta Complexului Sportiv Dinamo București. În fiecare zi sunt programate câte două reuniuni, de la ora 10.00, respectiv 17.00, cea a finalelor. Festivitatea de deschidere a competiției va avea loc pe 25 mai, cu începere de la ora 16.45.

Reuniunile finale vor fi transmise integral pe postul public de televiziune TVR HD. Partenerii Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, pentru această competiție, sunt: Ministerul Tineretului și Sportului, Mercedes Benz, Arena, Aqua Carpatica, Bograve, Myrtha Pools, Adeplast, Seratel, Campofrio, Kober, TVR, Caldo Privat Security și Durby Sports Marketing.  

Alte știri din Natație