Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Pandurii Târgu Jiu a ajuns la un acord cu Lucian SânmărteanRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
26 Iul 2016

Pandurii Târgu Jiu a ajuns la un acord cu Lucian Sânmărtean

Unul dintre cei mai experimentaţi mijlocaşi români, Lucian Sânmărtean, jucător cu peste 30 de meciuri la echipele naţionale de tineret şi seniori ale României, a fost convins de preşedintele clubului Pandurii să joace în acest sezon pentru echipa din Târgu Jiu.

După ce a purtat negocieri cu preşedintele Narcis Răducan, Lucian Sânmărtean a semnat un contract pentru un an de zile cu Pandurii, cu opţiune de prelungire pentru încă un an. Deşi era dorit de multe alte echipe din prima ligă, Sânmărtean va îmbrăca tricoul echipei Pandurii.

Născut la13 martie 1980, la Bistrița, Lucian Iulian Sânmărtean a debutat în fotbalul profesionist la Gloria Bistrița în sezonul de Divizia A 1998-1999, după ce făcuse junioratul la acelaşi club în perioada 1987 – 1998. Între 1998 şi 2003 a evoluat în aproximativ 100 de meciuri pentru Gloria. Între 2003 şi 2007 a jucat pentru Panathinaikos iar apoi timp de un an pentru FC Utrecht. A plecat de la FC Utrecht în septembrie 2008 iar din ferbuarie 2009 a semnat un nou contract cu Gloria Bistrița. În ianuarie 2010 s-a transferat la FC Vaslui, echipă pentru care a jucat 4 ani înainte de a fi desființată, în peste 120 de meciuri. În sezonul 2014 – 2015 a jucat pentru Steaua Bucureşti iar în ultimul sezon a fost jucătorul celor de la Al Ittihad de unde a plecat liber de contract în această vară. Considerat cel mai bun pasator dar şi un bun dribleur şi şutor, Sânmărtean s-a remarcat în ultimii ani şi la echipa naţională unde are peste 30 de prezenţe la tineret şi seniori şi 28 de goluri marcate.

Preşedintele Narcis Răducan a declarat că prin transferul lui Sânmărtean s-a reuşit aducerea unuia dintre cei mai tehnici jucători ai ultimului deceniu din Liga 1: „Sunt sigur că Lucian îl va ajuta pe Petre Grigoraş să şi pună în practică filozofia sa ofensivă de fotbal! Am reuşit să aducem unul dintre cei mai tehnici jucători ai ultimului deceniu din Liga 1, un jucător la care şi el şi eu ţinem foarte mult. Îi urez bun venit lui Lucian şi aştept cu nerăbdare să-l văd jucând pe noul stadion.”

 

sursa: panduriics.ro

Alte știri din Liga 1