Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Oțelul e casantSportPictures.eu
04 Mai 2014

Oțelul e casant

Altădată o forță a provinciei, chiar cu mult timp înainte de a cuceri primul său titlu de campioană, Oțelul nu mai sperie astăzi pe nimeni. În deplasarea de la FC Botoșani, gălățenii au arătat prea puțin pentru ce obiectiv au avut la sosirea în nordul Moldovei. După cele 3 puncte obținute de FC Brașov aseară, Oțelul își propuneau cel puțin un punct pentru a rămâne în Liga 1 și în ediția viitoare.

Gazdele au fost mult mai incisive și pragmatice, Vașvari și Hadnagy amenințând serios poarta lui Goicoechea în startul partidei. Oțelarii replică cu o jumătate de ocazie prin Mișelăricu, a cărui lovitură de cap trece peste transversală. În minutul 23 gazdele deschid scorul din penalty-ul transformat de Vașvari, acordat în urma unei intervenții a lui Prestia la Fulop. Opt minute mai târziu Filip șutează din afara careului un balon respins de portarul Lazar în urma unui corner, dar mingea trimisă de gălățean nu prinde cadrul porții. Fulop se va putea vedea pe generice cu ratarea sa din minutul 39, când a reușit să-l dribleze și pe Goicoechea și a tras în plasa laterală din colțul careului mic. În ciuda acestei ratări, Fulop va rămâne jucătorul-cheie al întâlnirii după ce a obținut al doilea penalty în minutul 43, de data aceasta Mișelăricu fiind cel care a comis faultul în careu. Același Vașvari duce scorul la 2-0, dar ultima ocazie a reprizei aparține oaspeților la șutul din careu al lui Astafei, respins cu greu de Lazar.

După pauză gazdele continuă să asalteze poarta Oțelului și rezultatele nu întârzie să apară. După ce a contribuit indirect la primele două goluri, în minutul 56 Fulop duce scorul la 3-0 reluând din careul mic centrarea lui Stojkov. Urmează o perioadă fără mari ocazii de poartă, însă meciul se animă pe final, când ambele echipe se aruncă în atac. Astafei și Tudorie pentru Oțelul și Danci, în două rânduri pentru botoșăneni, semnează ocazii la ambele porți, însă cei care marchează sunt, în cele din urmă, oaspeții. Astafei evită trei adversari și rămâne față în față cu Lazar pe care îl execută cu un șut la colțul lung.

Se încheie FC Botoșani – Oțelul 3-1 (2-0), rezultat ce asigură gazdelor o zestre de 41 de puncte și îi plasează pe locul 8. Oțelul rămâne cu 31 de puncte și de pe penultimul loc al clasamentului se pregătește să joace acasă cu Poli și Viitorul și la Vaslui și Steaua pentru a se salva de la retrogradare.

 

FC Botoşani (antrenor Leo Grozavu): Lazar – C. Dinu, Oltean, Tincu, Acsinte – Codoban (min. 46 Danci), Vaşvari – Croitoru (min. 87 Ghinga), Stojkov, Fulop – Hadnagy (min. 76 Cîrjan)

Alte rezerve: Perianu, Zivkovic, Vertelis, Patache

Oţelul Galaţi (antrenor Ewald Lienen): Goicoechea - Milea, Tritz, Sîrghi (min. 46 Zaharia), Mişelăricu – Filip (min. 46 Tudorie), Armando Cooper (min. 64 Giurgiu), Prestia, Lovin - Popescu, Astafei

Alte rezerve: Tadas, Diego, Sipovic, Djumo

Alte știri din Fotbal